× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

23-03-2016

Bob De Jong moet programma aanpassen na sortie tijdens shakedown Spa Rally - forfait TAC en Wallonie

Bob De Jong moet programma aanpassen na sortie tijdens shakedown Spa Rally - forfait TAC en Wallonie

Tijdens de shake down test voorafgaand aan de Spa Rally maakten de Nederlands-Belgische equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt een zware crash die eindigde tegen een boom. Gelukkig bleven zowel De Jong als Degandt ongedeerd, maar de DS3 R5 raakte zwaar beschadigd. Nadat de schade in de werkplaats van DDG Motorsports in Amersfoort nader werd bekeken concludeerde Bob de Jong dat deelname aan de TAC Rally en de Rallye de Wallonie niet tot de mogelijkheden behoort.

Dat is natuurlijk ontzettend spijtig en net zoals we het enorm jammer vonden dat we in Spa forfait moesten geven,” aldus een teleurgestelde Bob de Jong. Het ongeval gebeurde op de shake down test op donderdag voor de Spa Rally. “We hadden ‘s ochtends vroeg al drie goede runs gemaakt en toen hebben we de setting van de auto iets veranderd. Bij de vierde doorkomst ging het in een snelle linkerbocht mis. Er lagen plots afgebrokkelde stukken asfalt op het wegdek en daarop raakte ik de controle kwijt,” constateerde Bob de Jong na de crash. Met een snelheid van 148 km/uur (volgens de datalogging) knalde de DS3 op een boom, waarbij de sterke auto veel schade opliep. 

Bob de Jong: “In overleg met Citroën Racing gaan we nu aan het werk om te kijken hoe we de schade kunnen repareren. En dat gaat zeker een paar maanden duren. Daarom zullen wij niet in Tielt (TAC) en Namen (Wallonie) aan de start staan. We gaan proberen om vanaf de Omloop van Vlaanderen (begin september) de draad weer op te pakken.” 

De volgende rally voor Bob de Jong en Bjorn Degandt is nu waarschijnlijk de Omloop van Vlaanderen op 2 & 3 september. 

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen