× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

17-03-2016

Wedstrijdverslag - Rally van Hannuit - Bart Schoenaers / Koen Fransis

Wedstrijdverslag - Rally van Hannuit - Bart Schoenaers / Koen Fransis

De rally begon nochtans bijna in mineur, na lang wachten om te starten werden we aangereden door een vertrekkende toeschouwer terwijl we stonden aan te schuiven aan de tijdscontrole bij het verlaten van de servicezone in Hannuit. Het bracht direct de nodige stress, gelukkig was het zonder veel erg en konden we net op tijd uitklokken op onze voorziene tijd.

We reden met voor ons nieuwe type banden, tijden de eerste 2 kp’s hadden we wat last wegschuiven op de neus in scherpe bochten. Dit werd beter na de service door te spelen met de bandendruk. De tweede ronde verbeterde de tijden dan ook gestaag. Het werd voor ons, rookies, een rally met veel fun en warme momenten in de snelle en technische proeven van deze mooie rally. We waren verbaast dat zo kort bij onze thuis de wegen toch zo verschillend zijn tov de rally van Zuid-limburg en de Haspengouw rally. 

Vaak miste we wel wat extra pk’s op de snelle proeven maar onze Corsa gaf ons veel fun en bracht ons feilloos aan de finish. Nochtans kende we na de laatste service weer een stressmoment doordat de aansluiting van onze lichtbak beschadigd geraakte. Het leek er op dat de laatste 2 kp’s , voor ons in het donker, eerder met een stroboscoop dan met “pharen” gingen rijden. Wonder boven wonder gingen ze als maar beter,  aan de finish van de laatste kp was het plots erg donker, net op tijd.

We werden uiteindelijk 52ste van de 142 vertrekkende en 56 aankomende teams. De rally van Hannuit bleek zoals men ons gezegd had een race met veel uitvallers die zich misrekenen op de snelle, verraderlijke , kort op elkaar volgende bochten. De woorden van een ervaren toppiloot na de finish “ deze rally uitrijden is een overwinning op zich” gaf ons nog een extra fijn gevoel. Met een goed gevoel reden we weg uit Hannuit, hongerig voor de volgende afspraak.

Dank aan de sponsors, organisatie, mensen op de technische punten, mensen van de veiligheid, supporters en fotografen om onze hobby mogelijk te maken !!!

Foto - facebook BS Rallysport

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen