× LIVE INFO - Sezoensrally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

LIVE INFO - Sezoensrally

17-03-2016

Preview - Spa Rally -

Preview - Spa Rally -

De rijders van het Citroën Belux Junior Team zijn er klaar voor!

Kevin Demaerschalk en Guillaume Dilley legden hun eerste meters met de DS 3 R5 af
De tests bleken heel nuttig voor de jonge rijders
Voor hun eerste rally koesteren ze realistische ambities

Tijdens de Spa Rally van volgend weekend werken Kevin Demaerschalk en Guillaume Dilley hun eerste wedstrijd in de kleuren van het nieuwe Citroën Belux Junior Team af. De twee jonge rijders van 25 konden tijdens eerdere tests voor het eerst achter het stuur van hun DS 3 R5 kruipen, wagens die zullen worden ingezet door Burton Racing en J-Motorsport.

Voor Guillaume Dilley, Kevin Demaerschalk en het Citroën Belux Junior Team is het aftellen begonnen. Vrijdagavond staan ze aan de start van de eerste nachtelijke chronoritten van de Spa Rally. Voor de twee jonge wolven die dit jaar de kleuren van Citroën Belux verdedigen wordt het hun eerste wedstrijd in het kader van het Belgian Rally Championship.

Afgelopen week sloeg het team van Burton Racing hun tenten op in de buurt van Basse-Bodeux, om zo Guillaume Dilley de kans te geven zijn DS 3 R5 wat beter te leren kennen. "Deze eerste testsessie was een ware shakedown voor de wagen en voor mij een eerste gelegenheid om een rallywagen te delen met Stéphane Prévot. De hele dag lang verliep alles heel vlot", glimlacht Guillaume. "Samen met de ingenieur konden we de afstellingen van de wagen grondig onder handen nemen en bij elke aanpassing kon ik de evolutie van het weggedrag van onze DS 3 R5 duidelijk voelen. Aan het eind van de dag was ik best tevreden over het werk dat we geleverd hadden. Ik heb nu best een goed gevoel aan het stuur van de wagen."

Guillaume, die dit weekend pas zijn tweede wedstrijd ooit met een R5 afwerkt, houdt het voor de start van de Spa Rally bij realistische ambities. "Deze wedstrijd is de eerste van ons programma van vijf rally's en het belangrijkste is dat we zoveel mogelijk kilometers afwerken. Een precieze uitslag heb ik niet voor ogen, ik wil gewoon aan de finish staan", vervolgt de Brabander. "Deze rally wordt niet makkelijk, want het parcours is best viriel te noemen. Vrijdagavond mogen we meteen in het donker onderweg, dat wordt niet evident. Bovendien schiet ik in vergelijking met de andere rijders uit de R5-klasse wat ervaring te kort, wat betekent dat er toch nog wat vraagtekens zijn. Het valt dus moeilijk in te schatten waar precies ik me kan situeren. Maar zoals steeds wil ik het beste van mezelf geven, zonder over de limiet te gaan."

Een ware première

Afgelopen woensdag was het de beurt aan Kevin Demaerschalk om zijn splinternieuwe DS 3 R5 voor het eerst aan de tand te voelen, tijdens een testsessie die door J-Motorsport in de buurt van Couvin werd georganiseerd. "Hoewel ik voor de officiële aankondiging van ons programma al een paar kilometer met een DS 3 R5 van het team heb gereden, was dit mijn eerste échte test met mijn nieuwe wagen", legt Kevin uit. "We reden op twee verschillende bases. 's Ochtends waren de wegen nogal technisch en hobbelig, na de middag was het parcours breder en sneller. Dat liet ons toe veel vooruitgang te boeken in het vinden van een juiste set-up. Dat geeft me wel wat vertrouwen."

Net zoals zijn teammaat in het Citroën Belux Junior Team is Kevin Demaerschalk er zich terdege van bewust dat zijn gebrek aan ervaring met vierwielaangedreven machines hem wel wat parten kan spelen. "De eerste twee rally's van het programma wil ik vooral gebruiken om de DS 3 R5 onder de knie te krijgen. Hoewel ik al altijd graag in het donker heb gereden, wil ik het tijdens de chronoritten van vrijdagavond rustig aan doen. Het is een nieuwe wagen, maar ook een nieuw parcours voor mij. Ik stond hier immers nog nooit aan de start. Tijdens de tests had ik in ieder geval een goed gevoel. Samen met mijn corijder Bram Eelbode willen we vooral de tijd nemen om te leren."

De Spa Rally begint vrijdagavond rond de klok van zes. Er staan op die eerste dag vijf klassementsproeven op het programma.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen