× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

16-03-2016

Ghislain de Mévius met de BMA Skoda Fabia R5 in verschillende manches van WRC-2

Ghislain de Mévius met de BMA Skoda Fabia R5 in verschillende manches van WRC-2

Na twee jaar met succes Freddy Loix en Johan Gitsels te hebben bijgestaan in hun jacht op de Belgische rallytitels, en tussendoor ook geschitterd te hebben in historic rally's, wat nog eens werd benadrukt met de recente overwinning in de Legend Boucles, zal team BMA van Bernard Munster dit jaar op het internationale toneel actief zijn met een van de rijzende sterren van de Belgische rallysport: Ghislain de Mevius. De piloot uit Namen zal met de Skoda Fabia R5 van BMA drie, vier manches van het Wereldkampioenschap Rally betwisten in het sterk bezette WRC-2 kampioenschap.

Na twee WK-campagnes met een wagen in categorie R2, is voor Ghislain de Mevius en zijn trouwe copiloot Johan Jalet de tijd aangebroken om een stap hogerop te zetten. Dat is logischerwijze een stap richting RC2, de categorie voor R5's... « De resultaten in R2 waren eind vorig jaar positief, waardoor we nog eens extra werden aangemoedigd om deze stap te zetten," vertelt Ghislain. "BMA kent de Skoda Fabia R5 heel goed en Bernard Munster heeft goede contacten met Skoda Motorsport. Daarom leek ons dit de best mogelijke keuze. We hebben de ambitie om aan de start te komen van de WRC-2 manches in Portugal, Duitsland en Spanje, terwijl dit programma nog aangevuld kan worden met Sardinië. Omdat die rally amper twee weken na Portugal verreden wordt, zal de beslissing redelijk snel genomen worden... »

Ghislain de Mevius en BMA willen werk maken van hun leerproces op internationaal niveau. Daarom opteren ze voor een gemengd programma met WRC-2 wedstrijden en voorbereidingswedstrijden. « Dat is de reden waarom we ons programma 2016 beginnen met de Terre des Causses, de eerste manche van het Frans onverhardkampioenschap die in het eerste weekend van april verreden wordt, vervolgt Ghislain. Dat is een goede voorbereiding voor Portugal. En voor de Deutschland willen we nog een wedstrijd op asfalt rijden, in eigen land of in Duitsland. Het programma zal in functie van onze noden en in samenspraak met BMA verder verfijnd worden. »

« Met twee Belgische titels en twee overwinningen in Ieper op zak, hebben we niet veel meer te bewijzen op nationaal niveau, vervolgt Bernard Munster. BMA had duidelijk interesse in WRC-2. De samenwerking met Ghislain de Mevius leek ons ideaal, want het is de bedoeling om minder wedstrijden te rijden, maar wel met een goede voorbereiding. In plaats van 5 of 6 rally's op het hoogste niveau te rijden, kiest hij voor testsessies en voorbereidingsrally's om zich grondig voor te bereiden. Dat is een uitstekende benadering en BMA stapt heel enthousiast mee in dit nieuw avontuur. »

Wat hun ambities betreft, houden Ghislain en Johan rekening met het feit dat het niveau in WRC-2 erg hoog zal liggen wanneer het Wereldkampioenschap Rally terugkeert naar Europa. « Ik verwacht dat er in Portugal een dertigtal R5's aan de start zullen staan, analyseert de Mevius. Met topteams, zoals Skoda Motorsport en M-Sport, met onder andere Elfyn Evans, vorig jaar nog fabriekspiloot in het WRC. Ik zal nog veel moeten leren, want het rijden met een vierwielaandrijver in competitie is nieuw voor mij. Daarom heb ik gekozen voor wedstrijden die ik in het verleden al gereden heb, zodat ik op het vlak van parcourskennis niet helemaal vanaf nul moet beginnen. Het belangrijkste is kilometers maken. Ik zal er alles aan doen om elk van de wedstrijden uit te rijden. Door de aanwezigheid van andere Belgische deelnemers, piloot of team, zullen de media wel aandacht hebben voor onze prestaties, wat een interessante return kan opleveren. In een eerste fase moeten we niet teveel willen, maar stap voor stap leren... »

Ghislain de Mevius heeft al kort kennis kunnen maken met de Skoda Fabia R5 van BMA op de piste van de School voor Automobielbeheersing, vlakbij het circuit van Spa-Francorchamps. Een voorsmaakje van een ongetwijfeld leerrijk sportief seizoen, zowel voor de piloot en copiloot als voor het team.

De Skoda Fabia R5 ex-Loix werd verkocht aan SAN Mazuin. Binnen een dikke week zal de wagen bestuurd worden door Xavier Bouche in de komende Spa Rally (BMA zal instaan voor de service ter plaatse). Het team van Bernard Munster heeft twee nieuwe Fabia's R5 gekocht. De eerste is al geleverd in Petit-Rechain en is bestemd voor de verhuur (een top voor de liefhebbers...), terwijl de tweede, die volgende week arriveert, gebruikt zal worden door Ghislain de Mevius voor zijn programma 2016.

In de Spa Rally brengt BMA nog twee Porsches 911 aan de start in het Belgian Historic Rally Championship (BHRC) voor Bernard Munster, de recente winnaar van de Legend Boucles 2016, en Vincent Prégardien. Een derde Porsche, die van André Lausberg, zal bijgestaan worden door BMA voor de service.

Kortom, het nieuwe seizoen is definitief gelanceerd...
 
 

Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Verwante artikelen