× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

09-03-2016

Haspengouw Rally - Eerste M-Cup zege voor Patrick Diels

Haspengouw Rally - Eerste M-Cup zege voor Patrick Diels

Het startschot werd gegeven voor het BRC 2016. De Haspengouwrally opende het kampioenschap en gold tevens als de eerste manche van de M-Cup.

De eerste proef werd geannuleerd, zodat pas op kp2 Heers het BMW-geweld kon worden losgelaten. Vooraf werden Vandenberghe, Diels en Boulat getipt als favorieten voor de zege, maar van een strijd zou helaas nooit sprake zijn. Patrick Diels opende meteen met een besttijd voor Tobi Vandenberghe maar die laatste moest de volgende proef al opgeven nadat een passage over het onverhard voor een motorbreuk zorgde. Franky Boulat werd op die bewuste kp Heers opgehouden door een voorligger en realiseerde pas de 6de tijd onder de M-Cup deelnemers. Ondanks dat de officials dit oponthoud konden bevestigen, werd zijn tijd niet gecorrigeerd en keek Franky al na 1 kp tegen een achterstand van 30 seconden aan. Patrick Diels zag zijn kans schoon en ging meteen op zijn elan verder. Hij zou de leiding nooit meer afgeven en verdiend zijn eerste zege in de M-Cup binnenhalen. Franky Boulat begon aan een indrukwekkende achtervolging en strandde finaal op 17,6 seconden van Patrick Diels, nadat hij ook nog een ongunstige normtijd door een deelnemer die de weg versperde. Zonder deze voorvallen hadden we dus een tweestrijd gehad om duimen en vingers bij af te likken.

Achter Diels en Boulat finishte Kurt Braeckevelt als derde. Hij reed een sterke maar eenzame wedstrijd, met bijna 2 minuten achterstand op de vorige en 2 minuten voorsprong op de volgende. Vierde werd Marc Maertens. De M-Cup sponsor bewees met deze prestatie dat zijn M3 op punt staat en hij kan meestrijden voor de ereplaatsen. Even had hij uitzicht op een mooie podiumplaats, maar een schuiver en afgebroken versnellingspook verhinderden dit. Jurgen De Bruin en Gerry Heusdens maakten er een spannende strijd van om de 5e plaats en finishten respectievelijk vijfde en zesde. Daarachter volgden nog Sjeff Meersschaert (7e), M-Cup debutant Bert Truyens (8e), Tom Ceuppens (9e) en Joeri De Bouvere (10e).  

Onderweg verloren we niet alleen Tobi Vandenberghe door een opgave, maar ook Frank Baert,Wim Muilwijk en Sam Ceuppens haalden de eindmeet niet.

Afspraak voor de tweede manche van de M-Cup tijdens de TAC in Tielt begin april!

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen