× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

04-03-2016

Spa Rally - Rally Village in het Parc de Sept Heures

Spa Rally - Rally Village in het Parc de Sept Heures

Over twee weken, op 18 en 19 maart, leeft Spa en omgeving volgens het ritme van de rally. Het team van DG Sport haalt alles uit de kast opdat de tweede editie van de Spa Rally een waar feest wordt, waar acteurs en supporters plezante herinneringen zullen aan overhouden.

Op de rallywegen zullen de Belgische specialisten spektakel van de hoogste plank laten zien, maar ook in Spa zelf zal er een warme, feestelijke sfeer heersen. Voor de gelegenheid wordt het centrum afgesloten en kan het volledig aan de rally worden gewijd. De fans kunnen live het werk in het assistentiezones bekijken, zones die voor het casino en langs de hoofdweg van de stad zijn geplaatst, en kunnen ook volgen hoe de deelnemers over het podium in het Parc de Sept Heures zullen rijden.

Dat bekende park wordt trouwens in een waar Rally Village omgevormd, met heel wat attractiepolen: videogame-simulatoren, koprolwagen, DJ Red Bull, animatie door Michelin, snackbar (wafels, churros, frieten), bar, verkoop van miniatuurauto's (Jocari en Bal), stands van Classic 21 en L'Avenir, enz. Heel wat lokale concessiehouders stellen er de nieuwste modellen tentoon, van onder andere Renault, Ford, BMW-Mini, Peugeot, KIA, Nissan, Hyundai – waaronder ook de i20 WRC van Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul - en Citroën.

Toegang tot het Rally Village is uiteraard gratis, wat het zo mogelijk nog meer 'the place to be' maakt. Zeker op zaterdagavond, wanneer na de finish ook de deelnemers aan de rally zich samen met hun supporters in het feestgedruis zullen storten. 's Namiddags, tussen 13u30 en 15u30, zal het ook mogelijk zijn om op een groot scherm de live uitzending van de (voor het publiek afgesloten) chronorit van La Gleize te volgen.

Het centrum van Spa loont dus gedurende het hele weekend zeker de moeite, maar de rallyfans krijgen ook de keuze tussen enkele andere 'meeting points'. Vooral dan in Herve, waar op vrijdagavond de terugkeer van de rallysport - na dertig jaar afwezigheid - in stijl zal worden gevierd.

Het moge duidelijk zijn dat aan de vooravond van de lente er in de 'Parel van de Ardennen' dankzij de Spa Rally zeker een feestelijk sfeertje in de lucht zal hangen!

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen