× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MR Solar

03-03-2016

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Chris Van Woensel

Het Belgian Rally Championship is dit weekend van start gegaan in het Vlaams-Brabantse Landen. Op de 12 klassementsproeven van de Rally van Haspengouw was de strijd razend spannend en deze keer speelde de Mitsubishi Lancer WRC05 van Chris Van Woensel en Rik Snaet een hoofdrol. Chris en Rik waren de beste performers in de wedstrijd. Ze hadden kunnen winnen, maar de derde podiumplaats deed ook erg veel deugd. 

Na een moeilijk seizoen in 2015, werd deze winter niets aan het toeval overgelaten om de Mitsubishi Lancer WRC05 in topvorm aan de start te krijgen. 
"De wagen is heel lang bij MML in Engeland geweest, waar een andere kabelboom werd ingebouwd. Maar, uiteindelijk vond men bij MML geen aanwijsbaar probleem voor de kortsluitingen die motorstoringen veroorzaakten. In Zolder heb ik een duurzaamheidstest gedaan. Ik reed 25 ronden, goed voor een 100-tal kilometer op snelheid, zodat de mechaniek goed warm zou worden. Precies op die momenten begon de motor te haperen vorig jaar. En, in de loop van de test roken we weer een brandlucht en... ging mijn zijruit niet meer elektrisch dicht... Een van mijn monteurs heeft toen alles nog eens nagekeken en vond achter het dashboard een draadje van de voorruitverwarming dat gesmolten was. Dit kan wel eens de oorzaak geweest zijn van alle ellende vorig jaar, want bij MML had men daar niet gezocht."

Na een eerste proef om even zijn draai te vinden, trapte Chris in de openingsronde drie snelste tijden op de tabellen. De Yokohama-piloot kwam als leider terug binnen, voor de R5's van Kris Princen en Freddy Loix. 
"Het gaat heel goed, maar ik blijf voorzichtig," lachte Chris.

Nadat de vijfde proef niet gereden werd, klokte Chris een 2de tijd in Heers, maar bij de finish ging het koppelingspedaal zonder weerstand tegen de bodem. "We hebben even gezocht en zagen dat de koppelingsolie weg was," doet Chris zijn verhaal. "We waren 2 minuten te laat aan de start van KP 7 en gingen van start op de startmotor. Op de verbinding naar Walshoutem, heel lastig zonder koppeling, hebben we de kapotte leiding hersteld."

Enkel door de 20" straftijd verloren Chris en Rik de koppositie. Met 5 snelste tijden waren ze de beste performers in de wedstrijd, maar ze eindigden op de derde plaats. "Natuurlijk hadden we kunnen winnen, maar het is al een enorme opluchting dat we verlost zijn van de elektrische storingen. We hebben getoond dat er dit jaar nog rekening met ons gehouden moet worden!"

Zeker op de snelle proeven van de Rally van Wallonië eind april, het decor van de volgende afspraak van Chris Van Woensel en Rik Snaet.

Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen