× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

29-02-2016

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Rallyteam Croes

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Rallyteam Croes

Een allereerste rally rijden en dan nog aan de start van de eerste manche van het BRC van 2016. We moeten het de twee jonge broers uit Gingelom nageven, je moet het maar doen. Ook hun dag begon met de nodige stress en onder de indruk van het hele gebeuren. Ondanks de crash op de eerste KP, kon er voor hen gewoon gestart worden. Voor ze het goed en wel beseften waren ze al op de vertrouwde kasseien in Velm waardoor het vertrouwen met de wagen kon groeien. Even verderop leek hun geluk al snel voorbij, toen ze iets te diep instuurden in een uitgesneden rechtse waardoor ze in een gracht terecht kwamen.

Gelukkig viel de schade mee en kon de wedstrijd hervat worden, weliswaar met een vertraging van 10 minuten. De rest van de eerste ronde was een goed leerproces waarin ze het tempo beetje bij beetje verhoogden. Na het onverhard in Heers en de snelle proef in Horpmaal ging het naar de durvers-KP in Walshoutem, waar ook zij van de grond kwamen op de befaamde jump in Montenaken.

Na de service en tijdens de tweede ronde kozen ze al iets meer voor de aanval en met enkele mooie resultaten als gevolg. Na een snelle passage in Halle-Booienhoven reden we zowaar een 16de tijd algemeen in Heers en een 18de tijd algemeen in Horpmaal! Het verschil met de andere wagens in hun klasse begon gestaag te groeien. Tijdens de laatste proef in Walshoutem, sloeg het noodlot snel toe, de brandstofpomp gaf een slechte connectie waardoor ze geen benzinetoevoer meer kregen. Een opgave moeten verwerken na een nagenoeg perfecte wedstrijd is heel pijnlijk.

Graag willen zij iedereen nog eens extra bedanken. Onze talrijk opgekomen supporters op en rond de proeven, het bestuur van de Haspengouw Rally voor deze geweldige ervaring. Maar vooral onze sponsors, Moons Creation, Café de Krekel, Gimo en Cuisibeau en Carosserie Vandevelde. Zonder hen was dit alles niet mogelijk geweest! Na afloop was de zure appel snel verteerd en begint het plannen voor de volgende wedstrijd.

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen