× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto http://www.daviddesign.be MR Group

29-02-2016

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Wim Lootens

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Wim Lootens

"De winter bracht voor ons geen veranderingen. De BMW onderging het nodige onderhoud zodat we met een gerust gemoed aan de start konden komen van het nieuwe rallyseizoen. Door het beperkte budget is de keuze van aantal rally’s rijden nogal beperkt. Vandaar kozen we in laatste instantie om nog te starten in het Criterium van de Rally van Haspengouw.

Met een sterk gevuld deelnemersveld met heel wat snelle piloten en wagens besloten we om vanaf de eerste meters erin te vliegen. We zaten snel in het goede ritme en zo draaiden we de scratch met 8 seconden voorsprong. Het ritme werd nog een beetje opgetrokken, dit resulteerde terug in een mooie reeks van scratches. Ter vergelijking met het nationaal niveau waren dit ook top 15 tijden.

Halfweg de rally, na 4 proeven, hadden we een comfortabele voorsprong van 41seconden op onze eerste achtervolger. De laatste 4 proeven reden we een strak tempo zonder onnodige risico's te nemen.

Met 8 scratches op rij mochten we als winnaar over het podium van de Rally van Haspengouw Criterium! Dit is ons 16e seizoen in de rallysport en 3e maal op het hoogste plekje op het podium.

Met de volle punten in het Criterium kampioenschap keren we terug naar huis. Een volledig kampioenschap rijden zal waarschijnlijk moeilijk worden. Volgende Criterium rally is de TAC Rally, maar voorlopig nog onzeker of we hier aan de start kunnen komen."

Yprauto

http://www.daviddesign.be
MR Group

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen