× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

11-02-2016

2016 - Wat brengt het nieuwe jaar voor Patrick Snijers ?

2016 - Wat brengt het nieuwe jaar voor Patrick Snijers ?

Het seizoen 2015 was na de deelname aan de Kenotek Ypres Rally afgelopen voor Patrick Snijers en Arne Bruneel.

De ombouw naar FIA GT heeft ons veel meer gekost dan voorzien, in samenspraak met de sponsors werd dan maar beslist om het seizoen niet verder af te werken…” aldus copiloot Arne Bruneel. “Bovendien begon ik in het najaar aan de verbouwingen van mijn woning en kon ik me onmogelijk vrij maken voor alle resterende wedstrijden.” 

Patrick Snijers, die onlangs zijn 58ste verjaardag vierde, blijft even gemotiveerd als bij zijn debuut 40 jaar geleden. “Maar met passie alleen kan je geen rallyseizoen betalen,” lacht de meervoudig Belgisch kampioen. “Het project met DEGRO en de Porsche GT3 loopt over 3 jaar, dus ook dit jaar mag je ons zeker weer verwachten in deze wagen. Maar welke proeven we precies gaan rijden is nog niet helemaal zeker… We zijn in gesprek met enkele potentiële sponsors en wachten op hun antwoord.

Het ultieme doel van het team is om deel te nemen aan de 9 manches van het BRC, maar ook een programma met afwisselend enkele BRC en enkele VAS wedstrijden behoort tot de mogelijkheden.

Vorig jaar werd de Porsche voorzien van een betere ophanging en de versnellingsbak alsook de volledige aandrijflijn werden vernieuwd gedurende het seizoen. Voor de start van de eerste wedstrijd zal nog een nieuwe motor worden ingebouwd. Hierdoor zal het team over een zo goed als nieuwe Porsche beschikken. Ook de livery van de wagen zal worden aangepast, het ontwerp dat Patrick enkele dagen geleden op Instagram had gepost werd meteen goed ontvangen door de supporters. “Dit was echter maar een wild idee dat we tussen pot en pint op papier hebben gezet. We zijn in gesprek met enkele potentiële sponsors waarvan hun logo goed zou passen in deze kleurencombinatie, maar alles is nog mogelijk…

Net zoals Patrick is ook copiloot Arne bijzonder gemotiveerd om weer in de Porsche te stappen. “Ik ben zelf begonnen als sponsor van Patrick en nu moet ik zelf op zoek naar sponsors,” lacht Arne. “Als ik zie hoeveel terrassen ien opritten k reeds heb aangelegd bij mensen die mijn zaak kennen vanop de wagen van Patrick dan moet het lukken om een mooi programma uit te werken!

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Verwante artikelen