× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

19-01-2016

Spa Rally - Service (en randanimatie) in het centrum van Spa

Spa Rally - Service (en randanimatie) in het centrum van Spa

Precies over twee maanden zal de hele regio rond Spa leven volgens het ritme van de tweede editie van de Spa Rally. Of ze nu deelnemen in het kader van het moderne Belgische rallykampioenschap (BRC) of het historic kampioenschap (BHRC), of ze nu kiezen voor de categorie VHRS of Demo, de deelnemers zijn hun wapens voor deze 'niet te missen' afspraak al helemaal aan het klaarstomen.

Een afspraak die de teams die gewoonlijk aan de start komen van de regionale ASAF-wedstrijden zal toelaten om in gunstige omstandigheden van het nationale niveau te proeven. Heel wat onder hen zijn al ingegaan op de uitnodiging van DG Sport en hebben hun auto afgelopen zaterdag in Theux aan de blikken van de technische commissarissen van de RACB onderworpen. De operatie was een waar succes en liet de tuners toe om enkele kleine wijzigingen door te voeren en zo met een gerust gemoed richting controle van de Spa Rally te trekken, op donderdag 17 en vrijdag 18 maart.

We herinneren er nog even aan dat zij die aan deze pre-controle hebben deelgenomen van een bijzonder voordelig inschrijvingstarief kunnen genieten, een initiatief dat kadert in de inspanningen die DG Sport levert om het kostenplaatje voor de deelnemers te beperken. Er zijn tot 15 februari trouwens nog altijd voorkeurstarieven voor zij die zich willen inschrijven. Men zegge het voort!

ASSISTENTIEPARK IN HET CENTRUM VAN SPA

Tijdens deze tweede editie van de Spa Rally zullen de assistenties gegroepeerd worden in het centrum van de 'Parel van de Ardennen'. De stad zal trouwens helemaal aan de rally gewijd zijn.

Een eerste zone wordt neergepoot tussen de Place Pierre le Grand (vlakbij Pouhon) en de Rue de la Poste (langs de oude thermen), met inbegrip van de parking van de Casino. Daar zullen trouwens de grootste structuren geplaatst worden. De tweede zone staat op de weg tussen de Rue de la Poste en de Rue Hanster (de weg die men gebruikt om richting Annette en Lubin te rijden). Een derde assistentiezone komt er op de parking van het station.

De fans zullen het werk van de mecaniciens dus makkelijk kunnen gadeslaan. Ze zullen ook de gelegenheid krijgen om heel dichtbij de rijders te komen, tijdens de regroup die voor het Radisson Blu Palace Hotel zal worden gehouden, waarna het richting het podium in het Parc de Sept Heures gaat.

VOLOP ANIMATIES

Dat beroemde Parc de Sept Heures zal gedurende twee dagen worden omgevormd in een waar rallydorp. Naast de pop-up bar, die al na de finish van de Tour de Belgique Historique meer dan van zich liet spreken, zijn er nog heel wat andere animaties voorzien: auto- en motorsimulators videogames, rolwagen, frietkoten, stands van de lokale concessiehouders, tentoonstelling van race- en andere mobielen, niets zal ontbreken om een knalsfeer te creëren en van de Spa Rally 2016 een waar autosportfeest te maken! 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen