× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

14-12-2015

Achiel Boxoen wint Future Stars 2015

Na de finales van de verschillende rallykampioenschappen in ons land, was het moment ook aangebroken voor Future Stars om de laureaat van dit seizoen bekend te maken. Natuurlijk staat de opleiding tot rallypiloot en copiloot centraal bij Future Stars, maar elk jaar worden de jongeren die de meeste progressie maakten in de loop van het jaar extra beloond met een mooie prijs.

Dit jaar waren de coaches onder de indruk van de leergierigheid, motivatie en progressie van de jongste deelnemer. Achiel Boxoen, inderdaad de zoon van Joost, mag als laureaat begin 2016 een rallystage op ijs volgen in Scandinavië.
Twee weken na zijn allereerste rally met een bescheiden Skoda Fabia in Slovakije, mocht Achiel Boxoen de hoofdprijs in ontvangst nemen in Oudenaarde, in het kader van de prijsuitreiking van Duindistel.

"Het was voor mij ook een verrassing, want er waren verschillende heel gedreven jongeren die dit jaar het programma van Future Stars volgden. Het is natuurlijk een prachtig begin van mijn carrière," lacht Achiel, met zijn 18 jaar de benjamin van deze lichting. "De opleiding was trouwens bijzonder leerrijk. Zowel het pure rallywerk, zoals het maken van nota's, maar ook de workshop over sponsoring, gegeven door Alain Penasse, was enorm boeiend. Je maakt kennis met alle facetten van de sport en het is ook een uitstekende manier om contacten te leggen en kennis te maken met persoonlijkheden uit de rallywereld."

Voor Achiel start het grote werk... in het buitenland. "Ik wil inderdaad eerst in de anonimiteit en zonder enige druk de knepen van het vak leren," vertelt Boxoen Jr. "In 2016 zal ik minstens 12 kleine rally's rijden in Slovakije en Tsjechië, samen met mijn Belgische copiloot Jasper Vermeulen. Het is de bedoeling om in de loop van het seizoen, afhankelijk van mijn progressie, over te stappen naar een R2. Als de tijd rijp is, dan kom ik zeker in België aan de start."

Naast winnaar Achiel Boxoen, werden nog drie Future Stars beloond voor hun inspanningen en gedrevenheid. Freek Vanbeveren, een neofiet zonder enige ervaring als piloot, werd opgemerkt door de coaches voor zijn stuurmanskunst en car control. Hij werd tweede en krijgt volgend seizoen een gratis inschrijving voor de RS van Oudenaarde en de rally van Wervik.  

De derde plaats, goed voor een gratis inschrijving voor de Aarova Rallysprint van Oudenaarde, ging naar Jo Muylle en Stefan Hanoulle.

In elk geval gaat Future Stars verder in 2016. Het programma, met dezelfde coaches, wordt alvast uitgebreid met een bijkomende workshop, waarover later meer. 

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Verwante artikelen