× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group Yprauto http://www.daviddesign.be

12-11-2015

Steven Dolfen kijkt nu reeds uit naar 2016...

Steven Dolfen kijkt nu reeds uit naar 2016...

"Desondanks een teleurstellend einde kijken we al volop uit naar volgend seizoen," aldus Steven Dolfen. Nadat zijn seizoen met de 208 R2 abrupt werd onderbroken door de verkoop van die moest het team van Steven Dolfen op zoek naar een nieuwe strijdros. Deze werd gevonden bij Philcars waar een Clio R3 MAXI geprepareerd werd. Na een succesvolle test in de 1ste Rallysprint van Oudenaarde werd er na overleg met de partners beslist om verder het seizoen af te werken met deze wagen. Na de Condroz rally zijn zowel sponsors , supporters en Steven overtuigd om ook in 2016 verder te gaan met deze wagen. 

"Mijn eerste Condroz was een avontuur die ik nooit meer zal vergeten… De sfeer tijdens de verkenningen, op het servicepark, langs de proeven. Het was alle moeite die we hebben moeten doen om aan de start te kunnen staan meer dan waard! Maar tijdens de eerste proeven werden we wel letterlijk van het kastje naar de muur gereden...
Overdonderd door de zee van mensen langs de proeven die bovendien totaal niet meer op deze van de verkenningen leken … 'le petit flamand' beleefde samen met zijn lokale co Laurent Decroupette een moeilijk debuut tijdens de eerste lus. Als je in de eerste rechtse 'a fond' van de rally direct volledig dwars gaat , weet je al dat het een helse klus zal worden en overleven de opdracht is.
"

Naarmate de wedstrijd vorderde begon voor team Dolfen-Decroupette alles beter te vlotten. De wagen draaide perfect en het vertrouwen groeide. Dat resulteerde toch al in 2 verdienstelijke top 30 chrono's op het eind van de eerste lus. Maar helaas, tijdens de 2de doortocht op Ben Ahin viel de R3 zonder koelvloeistof. Team Noma zou een 15 tal minuten verliezen om het euvel te herstellen. Klassement om zeep dus bijgevolg konden ze zonder druk verder de Condroz rally ontdekken. Op kp "Marchin", de scherprechter tijdens deze Condroz rally werd een 25ste tijd algemeen op ongeveer 150 tal wagens geklokt !!! En het werd zelfs nog beter door een 19de tijd op de laatste proef van de dag, "Wanzoul" neer te zetten.

Allemaal positieve signalen vanuit de wagen, alsook het werk en de sfeer bij het service team. 'Dolle pret met een klein budget', is dan ook de leuze van Team Noma … 
Zondagmorgen werd dat alles nog eens netjes overgedaan met degelijke top 30 tijden tijdens de eerste lus … tot de dé jump eraan kwam.

"Veel woorden gaan we er niet aan vuil maken. Iedereen heeft de beelden intussen gezien… Of je moest ergens op Mars wonen... Deze spreken dan ook voor zich en de analisten (die heb je niet enkel in het voetbal) of kenners achter het lint lieten al hun licht schijnen over deze zaak. Dus doet onze uitleg er maar weinig toe...
Veel belangrijker voor ons team is dat de schade zo goed als nihil is en we kunnen terugkijken op iets die zou kunnen doorgaan als een goeie test op ware grote voor het BRC 2016.

Samen met Steven Toortelboom en de mensen van Philcars ben ik ervan overtuigd dat alle stukjes in de puzzel zullen passen voor volgend seizoen. De sortie was heel jammer, maar het is nu zo... eenmaal je erover vliegt, moet je het nemen zoals het komt en kun je niets meer corrigeren… Deze en alle andere ervaringen van afgelopen weekend neem ik mee naar volgend seizoen. 

Mijn partners en ikzelf zijn overtuigd van de competitiviteit van wagen en service crew. Verder hopen we deze winter ook opnieuw een vaste co te vinden voor volgend seizoen. Misschien zat daar wel de missing link waardoor ik dit jaar teveel kapitale foutjes maakte. Al moet ik wel mijn co's die afgelopen jaar deel uitmaakten van Team Noma bedanken ! Het waren allemaal leuke samenwerkingen, de ene al succesvoller dan de ander … Maar dat is ook de sport !

MR Group
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen