× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

21-09-2015

Wedstrijdverslag - Aarova RS Oudenaarde - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - Aarova RS Oudenaarde - Chris Van Woensel

Chris van Woensel en Rik Snaet hebben afgelopen weekend het palmares geopend van de Aarova Rallysprint in Oudenaarde, een nieuw evenement in Oost-Vlaanderen met een kwalitatief hoogstaand startveld. Voor de Yokohama-piloot was de wedstrijd een ideale testsessie met het oog op de East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Belgisch kampioenschap die zaterdag verreden wordt in Sankt-Vith.

Voor Chris Van Woensel was de uitslag van de Aarova Rallysprint in Oudenaarde afgelopen weekend van ondergeschikt belang. 
"De Mitsubishi Lancer WRC is volledig gereviseerd tijdens de zomer. De wagen is helemaal uit elkaar geweest en dan is een dergelijke rallysprint ideaal als testsessie. Na elk van de vier proeven was er bijna twee uur service, ideaal om de mechaniek volledig na te kijken nadat alles eens goed op bedrijfstemperatuur is geweest. Na de revisie rijden we ook met een iets kortere eindoverbrenging en we hebben in de loop van de dag de afstellingen verbeterd met medewerking van Fabio Lazzerini. Het was een prima test, zeker omdat we de wedstrijd ook wonnen. We hadden de proef maar twee keer verkend, zodat ik niet verrast was dat Vincent Verschueren zo hard ging voor eigen publiek, maar we hielden op de laatste proef toch stand."

De mecaniciens deden het trouwens uitstekend, want na de eerste proef werd een euvel op creatieve wijze opgelost.
"Bij de finish van de eerste proef hadden we een groot olielek. Een olieleiding was losgekomen. Gelukkig dat we deze test ingelast hadden, want op een normale rally zouden we dat niet tijdig kunnen oplossen. Ons team heeft zelf een onderdeel gemaakt om de leiding op zijn plaats te houden. Knap werk," vertelt Chris, die zelfs door een lekke band tijdens de tweede run niet van de zege gehouden werd.

Zaterdag staat de Mitsubishi aan de start van de East Belgian Rally, waarna ook de Condroz Rally nog zal volgen. In de Sezoensrally bewezen Chris en Rik dat ze klaar zijn voor een algemene overwinning in het BRC.

"Het parcours van de East Belgian Rally ligt me wel. De proeven zijn technisch en snel, met veel blinde situaties. Maar, ik verwacht dat de R5's er ook sterk voor de dag komen, want er zijn minder haakse situaties dan in West-Vlaanderen. Ik denk dat het een spannende strijd wordt. We zullen zien hoe dicht we kunnen komen, maar na de revisie bij MML in Engeland zijn we er helemaal klaar voor!"

De concurrentie is gewaarschuwd. De Yokohama Mitsubishi Lancer WRC05 is in topvorm om in de East Belgian Rally te schitteren.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen