× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be

17-09-2015

EBR - BMW M-Cup - spannende finale

EBR - BMW M-Cup - spannende finale

De East Belgian Rally is het toneel voor de finale van de RACB M Cup. Deze cup, die het levenslicht zag begin 2015 en enkel toegankelijk is voor BMW’s, is toe aan zijn vijfde en laatste wedstrijd. Na de manches in de Haspengouwrally, de TAC in Tielt, de Sezoensrally en de Omloop Van Vlaanderen komen nog 2 pretendenten in aanmerking om tot de allereerste M Cup kampioen gekroond te worden. De vraag luidt dan ook: wordt het Franky of Tobi?

Franky Boulat lijkt alvast de beste papieren in handen te hebben. Franky won de wedstrijd in de Sezoens en is met twee tweede plaatsen en een vierde plaats de koning van de regelmaat. Hij kan met een voorsprong van 5 punten de slotmanche inzetten en heeft aan een podiumplaats voldoende om de titel binnen te halen, zelfs al wint zijn belangrijkste concurrent Tobi Vandenberghe. Franky zal dus rijden in functie van de titel en mag vooral geen pech kennen in St.-Vith.

Alle druk ligt dus op de schouders van Tobi Vandenberghe. De snelle piloot uit Wingene is aan zijn eerste jaar toe met een moderne wagen en won alle M Cup manches waar hij de finish haalde. Helaas zorgde een steen in de Sezoensrally voor een vroege opgave en aangezien er geen schrapresultaten zijn toegestaan in de M Cup, moet Tobi de laatste manche zeker winnen. Maar voorlopig heeft Tobi nog geen co-piloot kunnen vinden en is ook het budget nog niet helemaal rond. Hopelijk kan hij deze problemen nog verhelpen en zien we hem aan de start van een wedstrijd waar hij in het verleden reeds bewees dat hij erg snel kan zijn.

Gerry Heusdens staat momenteel derde in de tussenstand. Gerry telt een grote achterstand op de beide koplopers van het kampioenschap maar heeft zelf wel 9 punten bonus op de dichtste achtervolger. Na Heusdens is er wel nog bijzonder veel spanning voor de dichtste ereplaatsen. Thierry Cokelaere en Frank Baert delen momenteel de vierde plaats met 24 punten en Kurt Braeckevelt, de RACB Criterium kampioen van 2013, volgt op amper 1 puntje. Maar van alle bovenstaande namen schreef voorlopig echter alleen Braeckevelt zich in voor de slotmanche, dus hij kan mits een goed resultaat nog mikken op het eindpodium in de cup. Verder schreven vaste deelnemers Tom Ceuppens (130), Marc Maertens (E36 M3) en Sjef Meersschaert (E46 M3) zich ook in en zien we Kevin Hommes (E36 M3) ook weer verschijnen. 

Tot slot merken we ook nog een verrassende naam op de lijst: Andy Lefevere! De snelle piloot start niet met zijn vertrouwde Evo X, maar keert voor een one shot terug naar zijn roots en start met een BMW 130. Hij zal zonder twijfel weinig aanpassingsproblemen kennen en mag dus meteen bij de favorieten gerekend worden voor de eindzege. 

Afspraak zaterdag 26 september in en rond St.-Vith, waar we rond de klok van 23u de eerste M Cup kampioen kunnen kronen!

Verzekeringen Delaere
MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen