× LIVE INFO - ORC Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

LIVE INFO - ORC

10-09-2015

Wedstrijdverslag - ConXioN Omloop van Vlaanderen - Cris Algoedt

Wedstrijdverslag - ConXioN Omloop van Vlaanderen - Cris Algoedt

Cris Algoedt: "De bewolkte lucht voorspelde niet veel goeds in en rond Roeselare zaterdagmorgen. Toch kon bij droog weer KP Passendale aangevat worden. Meteen was de toon gezet met een 2de tijd algemeen. Telkens werden top 3 tijden gedraaid wat resulteerde in een 2de plaats algemeen na de éérste boucles.

Groot was onze verbazing toen aan de TC de leider Wim Lootens niet verscheen. Op KP 5 werd de scratch neer gezet en met 9s voorsprong gingen we als leider naar proef 6 Houthulst. Eenmaal in Houthulst werd onze vrees waarheid en zetten de hemelsluizen zich open. Gestart op slicks was het een hele opgave om de auto op de baan te houden laat staan te koersen. De schade werd beperkt op achtervolger Wim Derue . We klokten dezelfde tijd. Het was dan al duidelijk dat er van droge wegen geen sprake meer ging zijn. Na KP Zoning werd de voorsprong kleiner en ook de voorwielaangedreven wagens kwamen opzetten. 

Nog steeds als leiders vatten we de laatste 2 KP s aan.De concentratie ging vooral uit naar het gevecht tussen mens en machine. Na KP 8 Oekene kwam Wim Dereu aan kop . Het verschil bedroeg 00.00'2 tienden. De laatste KP Zilverberg ,in droog weer reeds gekend als glad , werd op hetzelfde elan afgereden. Aan de FF  vernamen we dat we 3de geiendigd waren en extremis nog voorbijgegaan waren door Stefaan Tsjoens. Wim Dereu haalde het met 6s bonus op Tsjoens en 8s op de BMW Danneels 1M. Een zeer spannende strijd waarin tussen de nr 1 en 3 maar 8s verschil ligt. Spannender konden we het niet maken.

Een 3de plaats algemeen was ons deel  na een zeer bewogen dag met een verdiende winnaar. Tevens een woordje van dank aan het KB-Racing team voor de vlekkeloze service."

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen