× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

08-09-2015

Wedstrijdverslag - ConXioN Omloop van Vlaanderen - Franky Boulat

Wedstrijdverslag - ConXioN Omloop van Vlaanderen - Franky Boulat

Als leider in de tussenstand van de M-Cup mochten we in de Omloop van Vlaanderen met startnummer 34 als eerste wagen van de M-Cup van start gaan.

Vrijdagavond startte de rally met 3 proeven. Omwille van ziekte moest de vast co-piloot Rob Van Tichelen helaas op het laatste moment forfait geven. Pedro Houthoofd kon zich gelukkig vrij maken en plaats nemen in de rechterstoel om voor deze gelegenheid de nota’s door te geven. Dankzij de gedreveneid en motivatie van Pedro verliep de aanpassing zeer vlot en Pedro heeft gans het weekend een perfecte foutloze job afgeleverd in toch wel moeilijke omstandigheden.

Vanaf vrijdagavond nam Tobi Vandenberghe met de supersnelle 1-serie de leiding in handen in de M-cup om deze nooit meer af te geven. Kurt Braeckevelt had reeds vanaf de openingsproef te kampen met een slippende koppeling en hij moest zaterdag morgen definitief de wagen aan de kant zetten. Door deze opgave van Kurt kregen we de 2de plaats in handen met een mooie voorsprong op de naaste achtervolgers. Gans de dag hebben we deze positie kunnen behouden zonder grote problemen. In functie van het kampioenschap werd er beslist om niet nodeloos verder aan te vallen maar de posities te bevriezen en voor de punten te gaan. Met enkele fikse regenbuien zaterdag middag toen we op slicks stonden werd het toch nog even opletten maar de Champion Lubes M3 heeft zonder enig probleem de fnish vlag gehaald op een 2de plaats in de M-cup en een mooie 17de plaats algemeen.

Voor het RACB M-Cup Kampioenschap is dit een zeer mooie zaak. We staan met nog één rally te gaan nog steeds aan de leiding met 5 punten voorsprong. Ook co-piloot Rob Van Tichelen staat ondanks het gedwongen forfait nog steeds aan de leiding bij de co-piloten. Indien we er in slagen om een top-3 klassering te veroveren in de East Belgian Rally, zou dit moeten volstaan om de eerste RACB M-Cup kampioen te worden. 

De Champion Lubes M3 zal zoals gewoonlijk grondig nagekeken worden de volgende weken door het team om wederom in topvorm te staan voor deze laatste manche in St.Vith.  Afspraak alvast eind september op zaterdag 26 september voor de East Belgian Rally, waar de eerste M-Cup kampioen zal bekroond worden!

Met dank aan allen voor de hulp en steun !

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen