× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica MR Solar http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

06-09-2015

ConXioN Omloop van Vlaanderen - Junior Award voor Sébastien Bedoret

ConXioN Omloop van Vlaanderen - Junior Award voor Sébastien Bedoret

Met de ConXion Omloop van Vlaanderen stond dit weekend de 7de wedstrijd van het Belgian Rally Championship op de kalender. Ook in de tweedaagse klassieker in Roeselare reden een aantal jonge talenten zich in de kijker. Zoals na elke wedstrijd, werd een van hen extra in de kijker gezet met de Junior Award voor zijn sterke prestatie. Deze keer werd de beloning, een gratis inschrijving voor de East Belgian Rally, toegekend aan Sébastien Bedoret, die met zijn Renault Twingo R1 de categorie RC5 won.

Sébastien Bedoret volgde, zoals veel autosporters, de weg van karting om zijn eerste sporen te verdienen. In 2010 werd hij Belgisch kampioen in zijn categorie, waarna hij in 2014 4de werd in het Europees kampioenschap X30 Senior. Dit weekend maakte de 19-jarige piloot zijn nationaal debuut als rallypiloot en meteen koos hij voor een verre verplaatsing op een onbekend terrein in Roeselare. Toch domineerde hij de Klasse RC5, voor de leider in het Junior BRC, Andy Dewallef.

"Dit is een prachtig en onverhoopt resultaat," vertelde Sébastien, die de laatste drie manches van het Belgisch kampioenschap 2015 wil rijden om zich voor te bereiden op 2016. "Het was nochtans een wedstrijd waarin we geconfronteerd werden met alle moeilijkheden. Vooral het trotseren van een enorme regenbui op slicks was een speciale ervaring! Het doet deugd om meteen erkenning te krijgen voor onze prestatie en we zullen in de East Belgian Rally trachten deze prestatie te bevestigen."

Drakkar Rallysport Toyota Celica
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen