× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

31-08-2015

Wedstrijdverslag - Barum Rally - Joachim Wagemans

Wedstrijdverslag - Barum Rally - Joachim Wagemans

"Moeilijk maar erg leerrijk"

Opdracht volbracht voor Joachim Wagemans en Andy De Baeremaeker in de Barum Rally. De piloot van E Racing stuurde de Peugeot 208 R2, bijgestaan door Pevatec, foutloos naar de finish van de Tsjechische manche van het Europees kampioenschap. Op het technische en vooral bijzonder snelle parcours scoorden Joachim en Andy een mooie 6de plaats bij de ERC Juniors.

"Ik ben heel tevreden over onze aanpak, maar iets minder met het resultaat," vertelt Joachim Wagemans. "Tijdens de wedstrijd was ik ziek en had ik een koortsig gevoel, waardoor ik de scherpte miste om constant voluit aan te vallen. We waren hier aan de start gekomen om kilometers te maken en ervaring op te doen. Dat hebben we gedaan, zonder grote risico's te nemen. Wanneer je op zo een snel parcours even aarzelt, dan verlies je meteen enkele seconden."

De kennismaking met het bloedhete en zonovergoten Zlin was in elk geval een meevaller.  "Het Tsjechische publiek is ongelofelijk enthousiast. Er waren enorm veel fans, zowel langs de proeven als in het servicepark. De sfeer was schitterend. Ik hoop dat we volgend jaar weer aan de start kunnen komen, want dit parcours moet je een keer op snelheid gereden hebben om competitief te zijn. Daarom was het een heel leerrijke wedstrijd. Om je een voorbeeld te geven: er zijn in de Barum een aantal heel lange bochten, die dan nog sluiten op het einde zonder dat je referentiepunten hebt. Dat soort bochten kennen we  niet in ons land, zodat het erg lastig was om die situaties correct in de nota's te verwerken. Dat is weer een werkpunt voor de toekomst."

Het programma van Joachim Wagemans met de Peugeot 208 R2 in de tweede seizoenshelft is heel internationaal getint: de East Belgian Rally in België, de GTC Rally in Nederland, want dat is de thuisrally van Joachim, en de Rallye du Var om het seizoen af te sluiten in Zuid-Frankrijk. 

(Pictures: ERC Media/DPPI)

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Verwante artikelen