× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MR Solar

27-08-2015

M-Cup met 14 wagens in ConXion Omloop van Vlaanderen

M-Cup met 14 wagens in ConXion Omloop van Vlaanderen

Na een lange zomerstop trekt het BRC zich weer op gang voor het tweede deel van het seizoen. Tijdens de ConXion Omloop Van Vlaanderen in Roeselare gaat ook de M Cup weer van start voor de vierde en voorlaatste manche.

Franky Boulat heeft de beste papieren in handen in het kampioenschap na de manche in Bocholt. Hij kan zelfs mathematisch al de titel behalen in Roeselare, afhankelijk van de behaalde resultaten van de dichtste achtervolgers. Zal Franky aanvallen, of opteert hij voor een gecontroleerde rally? Tobi van zijn kant heeft echter maar 1 doel voor ogen: hij moet de resterende manches winnen en dan nog hangt het van de resultaten van Franky af hoe het kampioenschap zich finaal zal beslissen. Winnen is dus duidelijk de ambitie van de snelle man uit Wingene, aangezien hij de eerste twee manches van de cup op zijn naam schreef.

Voor de strijd om de derde plaats in het kampioenschap is er momenteel ook heel wat spanning, met 4 piloten op amper 4 punten van elkaar in de tussenstand. Van dit BMW kwartet zal Kurt Braeckevelt het meest gebrand zijn op een goede prestatie. Kurt had al zijn deel van de pech dit seizoen door het motorongeval en hij hoopt om eindelijk te kunnen meestrijden voor de overwinning in deze lokale manche van het kampioenschap. Maar ook Tom Ceuppens en Gerry Heusdens zijn gebrand op een goede prestatie. Zelfs deze piloten zijn mathematisch nog niet uitgeteld voor eindwinst in het kampioenschap, dus de M Cup kan nog alle kanten uit. Patrick Diels is de 4e man van het hogergenoemde kwartet, maar hij besliste zich niet in te schrijven voor de Omloop.

Voor Schmid Racing wordt het overigens een druk weekend, want naast de 1-reeks voor Tobi Vandenberghe starten ook Frank Baert en Eddy Vandevivere met een wagen uit deze stal. Na een eerste kennismaking in de rally van Staden heeft de rallymicrobe gebeten bij Eddy en wil de Bold-Wrap zaakvoerder verdere ervaring opdoen.

Verder zien we ook B4Dating zaakvoerder Marc Maertens op de inschrijvingslijst prijken. Na de technische problemen in de rally van Wervik wil Marc de confrontatie aangaan en bewijzen dat de nieuwe krachtbron in staat is om scherpe prestaties neer te zetten. Ook enkele noorderburen maken de verplaatsing : Sjef Meersschaert en Debby brengen de E46 aan de start, en we verwelkomen ook nieuwkomer Wim Muilwijk. We zijn alvast razend benieuwd welke prestaties Wim zal kunnen neerzetten tussen al dit BMW geweld! Voor sideways action hebben we natuurlijk Spillebeen aan de start met de gekende E30. Thierry Cockelaere die in Tielt nog goed was voor een podiumplaats zal ook in deze streekrally gebrand zijn op een goed resultaat en misschien komt het podium ook hier in zicht voor Thierry! Tot slot zal Eric Louies aan de start verschijnen met de E36 van zoon Johny en zorgt Philip Eggermont voor kippenvel met de mooie 1M die de M-sound alle eer aan doet. 

Met 14 wagens aan de start zorgt de M-Cup dus weer voor een boost van inschrijvingen voor de ConXion Omloop, wat het succes van deze merkencup enkel maar bevestigt. We hopen dan ook op een spannende strijd gecombineerd met spektakel langsheen de Roeselaarse wegen. 

Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen