× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

27-08-2015

Preview - Barum Rally - Joachim Wagemans

Preview - Barum Rally - Joachim Wagemans

"Ervaring opdoen voor 2016"

Na hun sterke start in de Kenotek Ypres Rally, hebben Joachim Wagemans en Andy De Baeremaeker de smaak van het FIA European Rally Championship te pakken. Dit weekend staan ze aan de start van de Barum Czech Rally Zlin, de Tsjechische klassieker van het ERC. De Peugeot 208 R2 van E Racing, het team van John Eggerickx, gaat vrijdag van start met het nummer 37.

In Ieper bewees Joachim Wagemans dat hij de snelheid had om te rivaliseren met de tenoren van het Junior ERC, maar een klein foutje vrijdagavond kostte veel tijd, waarna de Peugeot zaterdagochtend van het toneel verdween. Meteen na de Belgisch topwedstrijd van het FIA ERC werd beslist om dit weekend van start te gaan in de Barum Rally, verreden in het mooie Zlin. Deze keer start Joachim met een andere doelstelling.

"We rijden in de Barum Rally om ervaring op te doen met het oog op volgend seizoen. In eerste instantie wil ik de finish halen, zodat ik zeker alle proeven kan afwerken. Maar, als we een goed ritme vinden, dan is een mooi resultaat niet uitgesloten," vertelt Joachim, die alvast onder de indruk is van de klassementsproeven.
"Het is een bijzonder gevarieerd parcours. Sommige stroken zijn vergelijkbaar met de proeven van de East Belgian Rally, andere proeven doen meer denken aan de Rally van Duitsland, terwijl de stroken in de bossen erg verraderlijk zijn omdat er veel vuil op de baan ligt. Maar, er is één constante: het zijn allemaal bijzonder snelle proeven!," vervolgt Joachim.

Aan referenties zal het niet ontbreken. De voltallige top van het Junior ERC is van de partij, terwijl er in totaal maar liefst 16 Peugeot 208 R2's aan de start komen.

De Barum Rally Zlin start vrijdagavond met de beroemde showproef in de stad, nadat de teams in de voormiddag strijden voor een goede startpositie op de Qualifying Stage. De wedstrijd telt 15 klassementsproeven, goed voor een totaal van 229 km tegen de chrono.

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Verwante artikelen