× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group Yprauto http://www.daviddesign.be

29-06-2015

Wedstrijdverslag - Kenotek Ypres Rally - Joachim Wagemans

Wedstrijdverslag - Kenotek Ypres Rally - Joachim Wagemans

Voor Joachim Wagemans en Andy De Baeremaeker was de Kenotek Ypres Rally een ideale gelegenheid om het Belgische publiek te tonen dat ze in het Frans kampioenschap heel wat progressie hebben gemaakt dit seizoen. Het duo kwam voor de gelegenheid aan de start met de Peugeot 208 R2 van E-Racing, het team van John Eggerickx, de baas van CRLS Tegelcenter. Joachim hield woord en toonde vrijdag zijn snelheid door de strijd aan te gaan met de fabriekspiloten van het Opel Junior Team in de kopgroep van de ERC Juniors.

Dat het vertrouwen meteen goed zat, bewees Joachim met een knaltijd op de Qualifying Stage donderdagavond in Nieuwkerke. De Peugeot-piloot klokte er de tweede tijd op 0"2 van Marijan Griebel, maar voor de andere Europese tenoren Emil Bergkvist en Chris Ingram, maar ook voor Gino Büx, de piloot van het RACB National Team.

"We hebben een goede proef afgewerkt, hoewel we misschien hier of daar nog een tiende konden winnen. We zijn hier aan de start gekomen om ons nog eens te tonen aan het Belgische publiek, want we rijden dit jaar in het Frans kampioenschap. Omdat we daar een gebrek hebben aan parcourskennis en vooral compleet andere proeven voor de wielen krijgen, is het niet altijd goed in te schatten voor de buitenwereld waar we ons situeren tussen de Belgische piloten in R2," vertelde Joachim.

Vrijdag gingen Joachim en Andy verder op hun elan, al werd een klein foutje meteen afgestraft op de openingsproef in Langemark.

"We doken misschien 2 of 3 km te snel een rechtse in. Die was net iets gladder dan we dachten en plots brak de wagen uit. We gingen rond en eindigden met de achterwielen in de sloot. We verloren 1'35" door het kleine foutje. Op de volgende proef moest ik nog even zoeken naar het vertrouwen en op de derde proef dacht ik dat we lek waren gereden, waardoor ik even het voetje lichtte. We verloren in die eerste ronde heel wat tijd," vertelde Joachim, die zich vervolgens wel herpakte door een scratch te rijden in RC4. In totaal verloor hij amper 14" op de leider in RC4 wanneer we geen rekening houden met zijn sortie op de eerste proef. Daarmee had hij 4de gestaan, in het spoor van de latere winnaar Aleks Zawada.

Zaterdag trok Joachim meteen weer in de aanval, maar in Reninge ging de Peugeot-rijder van de baan. Deze keer definitief. Het opzet, zijn snelheid tonen, was ondertussen wel gelukt.

MR Group
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen