× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group Yprauto http://www.daviddesign.be

24-06-2015

Preview - Kenotek Ypres Rally - Patrick Snijers

Preview - Kenotek Ypres Rally - Patrick Snijers

Met de Kenotek Ypres Rally zijn we aan het hoogtepunt van het Belgisch Rally Kampioenschap, een wedstrijd die ook voor Patrick Snijers en Arne Bruneel heel belangrijk is. “Sinds 1979 heb ik nog maar 1 editie van de rally van Ieper gemist,” steekt Patrick van wal. “En met een Porsche aan de start in Ieper blijft toch iets speciaal. Dit zijn de wagens die het publiek wenst!

Met meer dan 30 deelnames is Patrick Snijers één van de meest ervaren deelnemers van de wedstrijd. De meeste piloten van zijn generatie zijn reeds overgestapt naar de Historic Rally. “Ik heb daar ook 1 jaar gereden, maar de sfeer blijft toch hier op de Grote Markt van Ieper. Ik kijk er echt naar uit om de Porsche straks te laten brullen in het historische centrum van Ieper.

Voor mij is dit een kinderdroom!” aldus Arne. “Patrick heeft hopen ervaring in Ieper, maar voor mij is het de allereerste deelname en ja ik ben toch wel wat zenuwachtig. Er kwam heel wat bij kijken om alles rond te krijgen om te kunnen deelnemen. Gelukkig konden we blijven rekenen op onze partners, want ook voor hen is Ieper een heel belangrijke wedstrijd. Voor onze sponsor DEGRO is de Kenotek Ypres Rally immers een thuiswedstrijd, het zou ondenkbaar zijn om hier niet aan de start te komen. Maar ook alle andere sponsors zullen dit weekend aanwezig zijn in Ieper, ook zij beseffen dat een deelname met de Porsche GT3 voor de nodige media-aandacht zal zorgen.

Er staan in totaal 4 Porsches GT3 aan de start, Patrick en Arne moeten het opnemen tegen Romain Dumas, François Delecour en Marc Duez. “Die qualifying stage zal reeds belangrijk zijn. Maar ik ga daar ook niets forceren, een goede startpositie is één ding, maar als we een fout maken kunnen we ook helemaal achteraan de hoop moeten starten.

Het team van Willy Plas, MI International, heeft een drukke periode achter de rug. De wagen moest volledig worden aangepast aan de FIA-GT reglementen. “We hebben de papieren van de FIA deze week ontvangen, morgen worden de laatste onderdelen gemonteerd en donderdag zal ik de pas de eerste meters kunnen rijden.” vertelde Patrick gisteren tijdens de Meet’n greet in Ieper. “Ik vermoed dat we zo’n 50 pk zullen verliezen, maar de regels zijn voor iedereen gelijk…

Voor de supporters van Patrick en Arne zijn er tijdens het rally-weekend in Ieper ook gratis posters voorzien. Deze kunnen afgehaald worden aan de service stand.

MR Group
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen