× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

24-06-2015

Ypres Historic Rally - Ford Pinto Cup

Ypres Historic Rally - Ford Pinto Cup

Na alweer een geslaagde editie in de Woodstox rally Wervik bereiden sommige piloten zich voor op de legendarische Ypres Historic Rally. 6 piloten zullen deze wedstrijd starten. 

Daaronder de winnaar van de laatste 2 wedstrijden Olivier Kurt. Hij zal opnieuw vol voor de overwinning strijden. Met zijn ervaring in Ieper kan dit goed van pas komen. Wordt het 3 op een rij? Of moet hij de overwinning laten aan de alsook startende leider in het tussenklassement Van Wanseele Jeroen? De Ford garagehouder uit Tielt zal als Rookie de ervaren mannen proberen uit te dagen. Dan hebben we niet te vergeten ook nog Rik Vannieuwenhuyse , die de laatste 2 rally’s de regelmatigste tijden draaide. Alleen de kers op de taart ontbrak nog, misschien wordt de Ypres Rally zijn kans om zijn 1ste overwinning in de wacht te slepen. Ook Christof Anckaert zal proberen om zijn 1ste podiumplaats van het seizoen binnen te halen. Na zijn sterke 2de wedstrijdshelft in Wervik liet hij zien dat zijn snelheid nog altijd aanwezig is en zeker kan meestrijden voor de trofeeën. Spijtig voor hem was het podium zo goed als binnen handbereik, alleen moest hij die in laatste instantie laten aan Jeroen Van Wanseele met een zelfde eindtijd. Ook Koen Verhaeghe kan hier mooie dingen laten zien. Hij wordt gezien als de grootste outsider van het kampioenschap. Hij die vorig jaar tot aan de laatste rally titelkandidaat was, moet dit jaar mede door zijn uitval in Tielt de mannen vooraan los laten. Maar door zijn ervaring en regelmaat weet je nooit in Ieper. Waardoor de mannen vooraan zich geen fouten kunnen veroorloven. Ook voor Sam Warnez wordt Ieper iets nieuws. Na zijn opgave in de ORC is de honger groot om de Ypres Historic Rally te starten. Onze jongste van de Cup zal hier proberen zoveel mogelijk ervaring op te doen en de wagen op een veilige manier iedere ronde terug brengen naar het Ford Pinto Cup Service Dorp. Uitrijden in deze rally in al een grootse prestatie op zich. 

Wat zal de strategie van onze 6 mannen worden? Wordt het terug aanvallen vanaf KP1 of wordt gewacht tot op de langere KP’s. Het wordt in ieder geval terug interessant om te volgen. Wie van deze 6 piloten mag zaterdagavond de trofee als winnaar mee naar huis nemen en zeggen dat hij de legendarische Ypres Historic Rally op zijn palmares heeft geschreven in het Pinto Cup klassement? 

Bij deze willen we ook meegeven dat Platton Jochen zal deelnemen bij de FIA Historic deelnemers. We wensen hem ook alle succes toe!! Kom hen allen aanmoedigen tijdens de Ypres Historic Rally  op 26-27 juni te Boezinge!

Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen