× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

13-05-2015

Preview - Sezoensrally - Chris Van Woensel

Preview - Sezoensrally - Chris Van Woensel

De prachtige Mitsubishi Lancer WRC van Chris Van Woensel en Rik Snaet maakt dit weekend zijn comeback in het Belgian Rally Championship. Op de maaskiezel lijkt de Yokohama-piloot een serieuze kanshebber op de overwinning, maar Chris tempert te verwachtingen, omdat er teveel onbekende factoren zijn. 

"Laten we zeggen dat ik mik op een Top 5," lacht Chris, die de Rally van Wallonië logischerwijze liet schieten voor de communie van zijn jongste dochter Renee. "Ik ben vrijdag en zondag wel als toeschouwer gaan kijken in Namen en ik moet zeggen dat er bijzonder hard gereden werd. Het is duidelijk dat Kris en Freddy veel beter in het ritme zullen zitten. Zij zullen zaterdagochtend vanaf de eerste meter in de aanval gaan, terwijl ik eerst terug in het ritme moet komen. En, we hebben dit seizoen nog niet veel kilometers gereden met de Lancer WRC. De Mitsubishi is een heel snelle WRC, maar ik heb nog niet genoeg ervaring met de wagen om er al het maximum uit te halen. Het zal dus niet zo simpel zijn in Bocholt."

In de Sezoensrally zal Chris Van Woensel voor de eerste keer rijden met de nieuwe FIA-banden. 
"We hebben deze week onze banden ontvangen. De FIA-banden die ik besteld heb, zijn nog onderweg vanuit Japan. We hebben 24 banden ontvangen van de invoerder van Yokohama in Italië. We beschikken over de verschillende compounds, maar ik heb nog geen meter gereden met die nieuwe banden, dus ik weet niet hoe ze zullen aanvoelen.Ik heb wel het volste vertrouwen in de kwaliteit van de nieuwe Yokohama's, want de vorige banden waren ook uitstekend, maar het zal wel zoeken worden naar de limiet van de grip. Samen met mijn gebrek aan ritme en ervaring met de Mitsubishi, zijn dat nogal wat onbekende factoren."

Chris en Rik, die heel gedreven en enthousiast aan het seizoen begonnen, willen zich in de Sezoensrally vooral terug amuseren. Een goed resultaat kan het enthousiasme ongetwijfeld opnieuw aanwakkeren. Afspraak zaterdagochtend in Bocholt! 

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen