× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

27-04-2015

Wedstrijdverslag - RS Monteberg - Patrick Snijers

Wedstrijdverslag - RS Monteberg - Patrick Snijers

Een top 5 terwijl we vooral hebben getest… 

De rallysprint van de Monteberg was voor Patrick Snijers, Arne Bruneel en het voltallige team meer dan geslaagd. Er waren meerdere redenen om deze VAS wedstrijd aan het programma toe te voegen. Heuvelland is de thuisbasis van copiloot Arne Bruneel, maar het was vooral ook een goede testsessie in aanloop naar de Rallye de Wallonie. 

De eerste ronde zijn we op slicks vertrokken en daardoor verloren natuurlijk een pak tijd op de 4x4’s. Maar ik had meteen een goed gevoel in de wagen, de versnellingsbak en de power-shift werkten echt vlekkeloos… Toen we in de tweede ronde de goede banden hadden zaten we op amper 1 seconde van Andy. En dat maakt dat ik vol vertrouwen uitkijk naar de rest van het BRC.” aldus Patrick Snijers. 

Na deze succesvolle tweede ronde bleef het team diverse set-ups en afstellingen uitproberen. De wedstrijd was heel leerrijk zowel voor Patrick en Arne als voor het service team van LLM. “We hebben nu echt alles vernieuwd aan de versnellingsbak, na het debacle in Tielt namen we geen enkel risico meer. De nieuwe bak werd vrijdag door Patrick opgehaald in Frankrijk en kwam pas vrijdag in de late namiddag aan in ons atelier,” vertelde Laurent  Le Millin (LLM Mecasport). “Uiteindelijk hebben we de wagen om 14 uur eens kort getest en een half uur later zijn we naar hier vertrokken…

Natuurlijk had ik graag gewonnen hier in Dranouter, maar deze vijfde plaats en het feit dat alles aan de wagen nu echt perfect is doet me minstens evenveel plezier. 
Ook onze partners waren super tevreden, voor sponsor Degro is dit zowat een thuismatch, maar ook Christophe, de verantwoordelijke van Yacco, kwam speciaal van Charleroi om ons aan te moedigen. En voor deze wedstrijd kregen we ook nog wat extra steun van enkele lokale ondernemers.” vertelde Arne nog na de wedstrijd.

Veel tijd om te rusten is er niet, komende vrijdag komt de Porsche 997 GT3 aan de start van de 4de wedstrijd van het BRC de Rallye de Wallonie.

Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen