× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group Yprauto http://www.daviddesign.be

08-04-2015

Wedstrijdverslag - Terre de Causses - Joachim Wagemans

Het was een sportief paasweekend voor Joachim Wagemans en Andy Debaeremaeker. Het duo kwam aan de start van de Terre des Causses, de openingsmanche van het Kampioenschap van Frankrijk Rally's op Onverhard, in het kader van de Peugeot 208 Rally Cup. De Peugeot geprepareerd door Pit Stop haalde de finish niet, maar toch keerde Joachim met een goed gevoel terug uit Frankrijk.

"Het concept van de Franse rally's op onverhard is ons uitstekend bevallen. 's Ochtends een passage om te verkennen en nota's te maken en daarna meteen aan de wedstrijd beginnen. De klassementsproeven waren ook prachtig, maar helaas werden we quasi van bij de start in de achtervolging gedwongen. Na 5 km op de eerste proef in Loupiac hadden we een probleem met de remmen. Aanvankelijk dacht ik dat het de koppeling was die haperde, want we omdat de remmen bleven hangen geraakten we amper bergop. We hebben de Peugeot zelfs even aan de kant moeten zetten om de remmen te laten afkoelen. We moesten drie proeven rijden met dat remprobleem, waardoor we een kwartier verloren. In de tweede ronde, na de service, reden we voor de eerste keer echt op snelheid over de proeven, wat opnieuw een nadeel was ten opzichte van de overige Peugeot-piloten," vertelt Joachim.

"Zondagochtend moesten we door het tijdverlies als 107de van start gaan, waardoor we op elke proef tragere deelnemers moesten inhalen. En, op de tweede proef ging de riem van de waterpomp stuk, waardoor de motor warm liep. Na de service hebben we nog een proef zonder problemen afgewerkt. Die proef heeft me een positief gevoel gegeven, want op de 16 km van Montsales eindigden we op 6" van de snelste bij de Peugeots. Dat was goed voor een... 12de tijd. Om maar te zeggen dat de verschillen heel klein zijn. Helaas bleek nadien de koppakking lek, zodat we voor de laatste proef de handdoek in de ring moesten werpen," vertelt de 20-jarige piloot uit Kapellen.

De volgende wedstrijd is de Rallye d'Antibes eind mei, een wedstrijd die Joachim en Andy grondig zullen voorbereiden. "De samenwerking met het team was super in deze Terre des Causses. Om ons goed voor te bereiden, zullen we vooraf nog een wedstrijd rijden op asfalt om de Peugeot 208 R2 goed af te stellen. Na deze eerste wedstrijd ben ik ervan overtuigd dat er dit jaar zeker nog iets mogelijk is..."

MR Group
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen