× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group Yprauto http://www.daviddesign.be

31-03-2015

Joachim Wagemans wil leren in de Franse Peugeot 208 Rally Cup

Joachim Wagemans wil leren in de Franse Peugeot 208 Rally Cup

"De ideale leerschool en een hoog niveau"

Joachim Wagemans en Andy Debaeremaeker kijken dit jaar reikhalzend uit naar het paasweekend, maar niet voor de traditionele paaseieren. Wel omdat er een nieuwe uitdaging op het programma staat in de Peugeot 208 Rally Cup in het Frans rallykampioenschap. De 20-jarige piloot uit Kapellen komt zaterdag aan de start van de Terre des Causses met een Peugeot 208 R2 geprepareerd door het Franse team Pit Stop.

Na zijn tweede seizoen in de rallysport, bestudeerde Joachim Wagemans de voorbije winter alle mogelijke opties om zijn carrière verder uit te bouwen. "Een campagne in het Europees kampioenschap bleek budgettair niet haalbaar, vooral door de kosten voor de logistiek. Daarom hebben we gekozen voor een seizoen in Frankrijk in het kader van de Peugeot 208 Rally Cup. Het programma bestaat uit 7 rally's, waarvan vier wedstrijden op onverhard. Rijden op onverhard is de ideale leerschool, zeker als je internationale ambities hebt, en het niveau in Frankrijk ligt bijzonder hoog. Bovendien zijn de premies heel interessant in de Franse merkencup van Peugeot. De hoofdprijs voor de eindwinnaar is fantastisch: een seizoen in het Europees kampioenschap met de 208 T16 van de Peugeot Rally Academy. Ook voor jongeren is er een prachtige hoofdprijs: de winnaar bij de piloten jonger dan 23 jaar krijgt een seizoen in het ERC met een Peugeot 208 R2. Ik ben nog maar 20 jaar, dus we mikken dit seizoen voluit op de titel bij de Juniors in de Peugeot 208 Rally Cup, Eventueel doen we er nog een tweede jaar bij om de titel te veroveren," vertelt Joachim Wagemans.

Een kleine dertig piloten hebben zich ingeschreven in de Peugeot 208 Rally Cup. Aan tegenstand geen gebrek voor Joachim en Andy, die zaterdag van start gaan met nr. 55 in de Terre des Causses, de openingsmanche van het seizoen. Joachim zal een Peugeot 208 R2 besturen van de Franse formatie Pit Stop, het team van Marc Dalmasso.
"Ik heb al getest met de 208 R2 van Pit Stop. De motor van de Peugeot heeft duidelijk meer power en meer koppel dan de motor van de Fiesta waarmee ik vorig jaar reed. De tractie bleek ook opmerkelijk goed. Het team van Pit Stop heeft voor ons een nieuwe 208 R2 gebouwd die exclusief voor ons bestemd is. De context is ideaal om er een mooi seizoen van te maken in Frankrijk," lacht Joachim, die tijdens de manches op onverhard bij Pit Stop het gezelschap zal krijgen van Guillaume de Mevius, een mooie referentie. 

De Terre des Causses gaat zaterdagmiddag om 11h55 van start. De piloten krijgen 10 klassementsproeven, goed voor 151 km tegen de chrono, voor de wielen. Zondagnamiddag wil Joachim met zijn Peugeot nr. 55 over het finishpodium rijden. 
"In deze eerste wedstrijd willen we meteen punten scoren bij de Juniors. Ik weet dat we op onverhard misschien wat ervaring missen, want het gravel in Frankrijk is niet vergelijkbaar met het onverhard van de Wales Rally GB, maar op asfalt hebben we wel veel snelheid. Ik ben benieuwd!"

MR Group
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen