× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

16-03-2015

Wedstrijdverslag - Spa Rally - Polle Geussens

Wedstrijdverslag - Spa Rally - Polle Geussens

Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen, de Spa Rally, hebben Polle en Sil Geusens belangrijke punten gescoord in het Junior BRC en bovendien behaalden ze een prima 2de plaats in de Peugeot 208 Rally Trophy. Na de shakedown op donderdag, kwam Polle met vertrouwen aan de start. Enkel een lekke band en een onverklaarbare straftijd gooiden roet in het eten.

Na de eerste avond van zes proeven, waarvan er twee werden geneutraliseerd, was het aanvankelijk onduidelijk op welke plaats Polle stond. "We werden opgehouden door de sortie van Patrick Snijers op de vierde proef. We hebben een rode vlag gekregen op de proef van Fays, waar we enkele minuten verloren, net zoals Gino Büx. Ze zullen onze tijden nog moeten corrigeren. Hoe dan ook, onze eerste avond was goed. We zitten kort bij de tijden van Cédric De Cecco, de man van de streek met veel meer ervaring in de 208 R2. Gino Büx is nog sneller, maar hij rijdt buiten de Trophy, zodat hij andere banden kan gebruiken. Gino rijdt ook met een versnellingsbak met kortere verhoudingen. Omdat er nogal wat stukken bergop zijn, is dat toch een voordeel."

Na de sortie van Stijn Pacolet, moesten Polle en Sil in Hobdomont Cédric De Cecco laten gaan na een lekke band. 
"Bij het snijden iets te dicht tegen de rand en de band klapte meteen. Omdat we op de velg naar de finish reden, verloren we anderhalve minuut. De strijd met De Cecco was gestreden, zeker toen we nog een halve minuut straftijd kregen zonder te weten waarom. Het waren even zelfs nog vier minuten extra, maar dat werd vlak voor de finish gelukkig nog verbeterd, zodat we in het Junior BRC de punten van de tweede plaats pakten, achter Gino Büx. In de Peugeot Trophy werden we ook tweede, maar dan achter De Cecco. Twee piloten uit de streek die de proeven van Ferrières en Hobdomont goed kennen, want daar gaat DG Sport regelmatig testen."

Na een jaar afwezigheid is Polle Geusens weer helemaal terug en hij zal goed gerodeerd aan de start komen van de TAC Rally, de volgende manche van het Junior BRC. Dankzij de Junior Award heeft hij alvast een gratis inschrijving voor die wedstrijd en met dat steuntje in de rug zal Polle Geusens voluit voor de zege gaan in West-Vlaanderen!

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen