× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto MR Group http://www.daviddesign.be

15-03-2015

RS Moorslede - Tweede opeenvolgende zege voor Paul Lietaer - Compleet verslag van de wedstrijd

RS Moorslede - Tweede opeenvolgende zege voor Paul Lietaer - Compleet verslag van de wedstrijd

De 14de editie van de Rallysprint van Moorslede was een succes van start tot finish... De wedstrijd verliep zonder noemenswaardige problemen en het publiek moest nooit wachten. Dat er wat minder deelnemers waren maakte dat de toeschouwers zich ook rustig konden konden verplaatsten tussen de ronden.

Paul Lietaer was met zijn Subaru WRC dé favoriet, de snor kon ook probleemloos aan de verwachtingen voldoen. Hij was 4 maal de snelste en was over de ganse wedstrijd nog goed 2 seconden sneller dan in de vorige editie. Ook de andere ere-plaatsen lagen snel vast, thuisrijder Bert Coene (Lancer EVO X R4) reed in iedere ronde een knappe tweede tijd en werd uiteraard tweede algemeen met een kleine 15 seconden voorsprong op de Lancer van Filip Pyck. Ook de 4de plaats was voor een Lancer, die van Vincent Vermeeren. De BMW 130 van Tobi Vandenberghe sloot de top 5 af. 

Stefaan Stouf was met de nieuwe Porsche 911 de snelste bij de historics. Al kon Stouf wel profiteren van de opgave van Fredericq Delplace, de blauwe Las Vegas Porsche had bij het ingaan van de laatste ronde 2 seconden voorsprong op Stouf maar Delplace moest na amper 50 meter in de vierde ronde de strijd staken... Stouf was net als Lietaer bijna een halve minuut sneller dan zijn eerste achtervolger, in dit geval de Escort van Geert Vandoorne. De BMW van Danny Kerkhof werd derde historic.

Stouf eindigde ook als zesde algemeen, net voor de verrassende Fransman Lantoine in een Subaru WRC. In de tweede ronde beschadigde Lantoine een achterwiel van de WRC, anders was een top 5 plaats niet uitgesloten. De top 10 werd compleet gemaakt door de nieuwe EVO X van Steve Becaert, de M3 van Christophe Merlevede en Geert Vandoorne. Ook voor Becaert zat er naar eigen zeggen meer in: "De auto is pas vrijdag binnengekomen, daardoor veel verloren op eerste kp. Het was veel zoeken..."

Hermen Kobus kwam in Moorslede de Fiesta R2 van zijn broer Gert-Jan afstellen en was ook de snelste voortrekker. In divisie 1-2 won Jens Sinnave na een spannende wedstrijd van Stefaan Tsjoens en Brecht Hoorne. Na 4 kp's was er amper 4 seconden verschil tussen de eerste 3...

Uitslagen
Foto-reportage RS Moorslede

Yprauto
MR Group

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen