× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

10-03-2015

Spa Rally - Junior BRC - Gino Bux, de ideale referentie

Na de bewogen openingswedstrijd in Haspengouw, staan de jongeren van het Junior BRC (geboren na 31/12/1989) voor de tweede afspraak van het seizoen. Voor één keer speelt parcourskennis en ervaring geen rol, want in de Spa Rally gaan alle jongeren met gelijke kansen van start. Toen de laatste moderne rally in Spa werd verreden, zaten de Juniors van vandaag nog op de schoolbanken.

De Spa Rally is een organisatie van DG Sport, dus mocht hun vaandeldrager niet op de afspraak ontbreken. Gino Büx zal met zijn Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team de ideale referentie zijn voor de tenoren van het Junior BRC, te beginnen met Polle Geusens, die het puntenverlies van Haspengouw meteen goed wil maken, en Stijn Pacolet, die als fiere leider in de tussenstand als eerste Junior van start zal gaan.

Andy Dewallef, de winnaar in de categorie R1 in Landen, zal met zijn Renault Twingo R1 als tweede Junior van start gaan. De jonge Renault-piloot, tweede in de voorlopige tussenstand samen met Jelle Vermeire, die er in Spa niet bij is, staat voor een serieuze uitdaging om vrijdagavond de verstralers van Polle Geusens voor te blijven.

De vierde Junior in het eerste startgroepje is Amaury Molle, die in de Fiesta R2 bijgestaan zal worden door zijn vertrouwde navigator, Renaud Herman.

Verder in het veld start Tobias Brüls eveneens met een Fiesta R2, terwijl Jimmy Grobben een Citroën C2-R2 in stelling brengt. Pierre Hubin uit Theux, die vorig jaar met zijn Adam R2 in de Franse merkencup reed, verdedigt de kleuren van Opel in zijn thuisrally.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen