× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

01-03-2015

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Chris Van Woensel

Chris Van Woensel en Rik Snaet keken, samen met hun fans en sponsors, uit naar de start van het Belgisch rallykampioenschap in de Rally van Haspengouw. Deze winter investeerde het team immers in een Mitsubishi Lancer WRC, een wagen die in 2004 te zien was in het Wereldkampioenschap Rally met Gigi Galli aan het stuur. De agressief ogende Mitsubishi werd in de bekende zwart-rode Yokohama-kleuren gepresenteerd aan het Belgische rallypubliek in Landen.

Chris had vooraf amper enkele kilometers met zijn nieuw wapen gereden, maar hij was toch danig onder de indruk van die eerste kennismaking.
"Ik had nooit gedacht dat het verschil met onze Subaru van vorig jaar zo groot zou zijn. Ik heb 9 ronden gereden op Circuit Zolder en ik was meteen overtuigd van het potentieel van onze Lancer. Het chassis is veel stabieler, de wagen stuurt heel direct en scherp en het schakelsysteem aan het stuur zorgt ongetwijfeld voor tijdswinst. Om niets aan het toeval over te laten, kwam Bob de Jong, de vorige eigenaar, ons dit weekend in Landen bijstaan."

Met het nummer 22 op de deuren, gingen Chris en Rik zaterdagochtend op jacht naar de zege in Haspengouw. Na een bemoedigende derde tijd op de allereerste proef, sloeg de pechduivel toe op de tweede proef in Zepperen...
"Op de eerste proef ging ik even rechtdoor. We misten een remzone en moesten omkeren. Dat ik toch nog de derde tijd draaide was een verrassing, want ik ging zeker nog niet voluit. Maar, op de tweede proef, op het onverhard in Zepperen, ging de ophanging achteraan stuk. Het achterwiel stond helemaal scheef onder de wagen en met moeite kon ik de wagen op de baan houden. We zijn voorzichtig naar de finish gereden, maar daar moesten we de handdoek in de ring werpen. Met nog een proef te rijden voor de service, was het onmogelijk om verder te rijden. Dat kan gebeuren, want autosport is en blijft een mechanische sport, maar ik ben wel heel enthousiast over het potentieel van onze Lancer WRC."

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen