× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

28-02-2015

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Patrick Snijers

Wedstrijdverslag - Haspengouw Rally - Patrick Snijers

Vandaag was er in en rond Landen (Vlaams-Brabant) de eerste manche van het Belgisch rally kampioenschap. Voor Patrick Snijers en co-piloot Arne Bruneel was deze wedstrijd het debuut met de Porsche 997 GT3. Een debuut waar beide heren een goed gevoel aan overhouden…

We hebben voor de wagen een ideale set-up gevonden,” aldus Patrick Snijers. “Natuurlijk hadden we op bepaalde stroken, en dan vooral op de proef van Zepperen, een groot nadeel met onze achterwiel aangedreven Porsche in vergelijking met de 4x4’s van onze collega’s. Maar op de snelle proeven hebben we ons kunnen meten met de koplopers.

Ondanks de stevige concurrentie werden enkele heel knappe tijden gereden, met zelfs een tweede en een derde tijd algemeen. Na vier proeven stond het team op een knappe 5de plaats algemeen, helaas kon dit resultaat niet verzilverd worden.

Op de zevende proef kregen we problemen met het differentieel. Waarschijnlijk hebben we die schade opgelopen in één van de vele putten op de proef van Zepperen. Deze wedstrijd was voor ons en het volledige team de eerste wedstrijd en we konden meteen bevestigen. Dat is een opsteker en een positief signaal voor de rest van het kampioenschap.” vertelde copiloot Arne Bruneel na afloop. "Ondanks de opgave blikken we met het team positief terug op de Haspengouw! Ik wil dan ook nog eens iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan dit project, en dan heb ik het niet enkel over de sponsors, maar ook alle vrijwilligers!

In de eerste dagen zullen het differentieel en de versnellingsbak worden gedemonteerd en hersteld, want de volgende wedstrijd (Spa Rally) is reeds op 13 en 14 maart.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen