× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

02-02-2015

Spa Rally - Het programma...en het parcours!

Spa Rally - Het programma...en het parcours!

De timing en de ‘stopplaatsen’ van de Spa Rally zijn voortaan ook op de officiële website van het evenement (www.sparally.com) te bekijken. Er wordt dus alweer een tipje van de sluier over de tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap gelicht, een wedstrijd waarvoor zich reeds bijna vijftig teams (BHR, VHC en VHRS) hebben ingeschreven.

Zoals geweten beginnen de feestelijkheden op vrijdag 13 maart, met een lus van drie chronoritten, die twee keer wordt afgewerkt. De deelnemers passeren vanaf 16 uur op het startpodium en trekken eerst naar Ster-Rivage (9,14 km – 100% asfalt). Nadien gaat het richting showetappe van Fays (10,0 km – 1140 m onverhard) om uiteindelijk een ware legende van de Belgische autosport aan te doen, de Clémentine (12,42 km – 3330 m onverhard). Bij iedere lus wordt tussen de eerste twee chronoritten in Theux een regroup georganiseerd, de wagens worden vanaf 22u25 opnieuw in Spa verwacht.

Op zaterdag 14 maart rijden de tenoren van 8u10 over het podium, waarna ze een lus van vijf KP’s aanpakken. De eerste afspraak is een klassieker: Barisart-Creppe-Winamplanche (11,41 km – 840 m onverhard). Dat moet de deelnemers toelaten in het ritme te geraken, alvorens vier onuitgegeven proeven aan te pakken: Ferrières-My (9,34 km – 100% asfalt), Ouffet-Bende-Warzée (7,93 km – 600 m onverhard), Sparmont-Fairon (7,31 km – 2070 m onverhard) en Hodbomont-La Reid (10,20 km – 1140 m onverhard). Deze lus wordt drie keer afgewerkt, waarbij na iedere doortocht op Ferrières-My is Hamoir een ‘remote service’ wordt voorzien.

Na 21 chronoritten – of Regularity Tests in het geval van de VHRS-deelnemers – zullen de winnaars van deze eerste Spa Rally bekend zijn en zullen ze op het podium in Spa vanaf 21u55 passend gehuldigd worden.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen