× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group Yprauto http://www.daviddesign.be

27-01-2015

2015 - Steven Dolfen tussen de juniors in de Peugeot 208 R2 Trophy

2015 - Steven Dolfen tussen de juniors in de Peugeot 208 R2 Trophy

Nadat Steven Dolfen vorig jaar heeft kennis gemaakt met het national kampioenschap wil hij dit jaar opnieuw in dat kampioenschap gaan rijen. "Vorig jaar werden we nooit beloond voor ons werk, daarom gaan we  in 2015 een heel andere uitdaging aan." aldus Steven. "Desondanks ons team de term Junior niet meer mag gebruiken, al voelen we ons nog wel zo (lacht), gaan we toch de strijd aan met de jonkies in de R2 klasse en meer bepaald in de Peugeot 208 R2 Trophy 2015."

De keuze kwam er eerder toevallig vertelde Steven ons. "Nadat we vorig seizoen zowat alle mechanische pech kenden , geen klassement meer te verdedigen hadden en bijgevolg na een half seizoen de handdoek wierpen, wilden we eenzelfde scenario vermijden in 2015 . Langs deze willen we wel nog zeggen dat vorig seizoen niemand, maar dan ook niemand schuld trof aan de pech die ons te beurt viel. Motor, cardan, motorsteun…  Zelfs geen enkele lekke band of schrammetje in de 206… Het was een verhaal die niet mocht zijn."

"Desondanks hebben we meermaals onze snelheid kunnen tonen op totaal nieuwe proeven voor ons. Dikke duim aan de co piloten en mecano's die vorig jaar ook prachtig werk leverden. Ook zij werden niet beloond voor het harde werk. Nog maar eens het bewijs, winnen of verliezen doe je samen. Als je de bedenking maakt dat we Best Performer waren in RC3 met maar de helft van de proeven gereden te hebben… Nu, gedane zaken nemen geen keer en we kijken richting 2015." 

De Peugeot 208 komt van bij AR rallysport en is de structuur van An en Rino Beernaert. Bij Rino vond Steven iemand zoals zichzelf, met de liefde voor de kleine voortrekker. "We geloven in een succesvolle samenwerking en de bekwaamheid van Rino en zijn team. Dat ook zij mee op zoek gingen met ons naar partners in dit verhaal sterkt alleen maar  de motivatie en geloof in eigen kunnen. De nota's worden dit jaar gelezen door een andere "net geen junior meer " Kurt Dejonghe. Ook hij is net als het voltallige team gebrand om iets neer te zetten in 2015."

"Het budget voor de Tropy '15 is rond en sluitend. Maar natuurlijk proberen we nog extra budget te vinden om zoveel mogelijk BK wedstrijden te rijden. Daarom geven we ook nog een steakmiddag in Geluveld op 22 februari!

Zelf zal Steven nog enkele wedstrijden rijden in eigen streek met een nog nader te bepalen wagen al kunnen we waarschijnlijk wel raden met welke die zullen gereden worden. 

Ik wens alle teams dit jaar heel veel succes en zo weinig mogelijk ellende, want helaas is er in onze directe vriendenkring maar weinig positief sportief nieuws te rapen geweest. We denken spontaan aan Dario Verschaeve, Pieter Lemahieu, Fred B,… Ook aan hun, veel succes en hopelijk zijn jullie ook snel terug van de partij!

MR Group
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen