× LIVE INFO - Renties Ypres Rally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be MR Solar

LIVE INFO - Renties Ypres Rally

26-01-2015

2015 - Patrick Snijers op zoek naar nieuwe titel

2015 - Patrick Snijers op zoek naar nieuwe titel

Zeven keer reeds was Patrick Snijers Belgisch nationaal rallykampioen en één keer zelfs Europees kampioen. In 2015 gaat Patrick Snijers samen met co Arne Bruneel op zoek naar een nieuwe titel. “Een algemene titel zal er waarschijnlijk niet inzitten,” lacht Patrick. “Maar we zijn beiden bijzonder trots om te kunnen aankondigen dat we het volledige kampioenschap kunnen rijden met een Porsche 997 GT3. Het doel is enerzijds de GT titel, maar we willen ons ook zoveel mogelijk in de kijker rijden en waarom niet strijden voor de ere-plaatsen in de algemene uitslag.” 

Dankzij de steun van onze partners kunnen we beschikken over een gloednieuwe Porsche 997 GT3. De wagen is voorzien van Reiger schokdempers en alle laatste evoluties. Ik kan haast niet wachten tot de Haspengouw.” aldus Arne Bruneel. De wagen zal eerst daags worden geleverd en voorzien worden van belettering, voor de Haspengouw zal waarschijnlijk nog een kleine testsessie gepland worden.

Voor het onderhoud van de auto doet het team beroep op Marc Devos uit Vlamertinge. “Marc is zeker geen onbekende in het milieu en hij is minstens even gemotiveerd als wij.” 

Het kampioenschap telt 9 wedstrijden en start eind februari met de rally van Haspengouw in Vlaams Brabant. Het hoogtepunt zal uiteraard de Ypres Rally zijn eind juni. Voor deze wedstrijd i voorzien dat de Porsche zal omgebouwd worden naar de FIA normen.

Voormalig WK vedette François Delecour heeft reeds zijn deelname in Ieper bevestigd met een gelijkaardige Porsche. “Leuk, maar liefst zou ik een speelkameraad vinden voor het volledige kampioenschap.” volgens de achtvoudige kampioen van België die zo meteen een warme oproep doet naar de concurrenten in de GT-klasse. 

Net zoals in 2014 zal Grondwerken DEGRO uit Ieper opnieuw een voorname parter zijn voor dit project, maar vanaf nu kan het team ook rekenen op de steun van YACCO en IXO. “We zoeken nog een 4de partner, maar dat zal wel geen probleem zijn want iedereen is bijzonder enthousiast dat ik opnieuw aan het stuur van een Porsche zal zitten…

Na de deelname aan de rally van Kortrijk in een Ford Fiesta R5, hadden veel supporters hoop gekregen dat Patrick en Arne een volledig kampioenschap zouden afwerken met een R5. Maar de budgetten voor een R5 lagen veel te hoog. De Porsche heeft een heel onderhoudsvriendelijke motor en is uiterst betrouwbaar. Patrick Snijers behaalde zijn laatste nationale zege in 2013, ook aan het stuur van een Porsche 997. Met deze wagen is het duo Snijers-Bruneel een te duchten concurrent. 

Het programma zal in totaal 11 wedstrijden omvatten, naast het volledig nationaal kampioenschap zullen nog 2 regionale wedstrijden worden gereden. 

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Verwante artikelen