× LIVE INFO - Sezoensrally Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

LIVE INFO - Sezoensrally

18-12-2014

Meer info Spa Rally - VHRS - Inschrijven - onverhardbanden - Clio R3T European Trophy

Meer info Spa Rally - VHRS - Inschrijven - onverhardbanden - Clio R3T European Trophy

De eigenaars van VHRS worden in de watten gelegd! 

Daags na de voorstelling van de Spa Rally 2015 had zowat iedereen het er over: men kan het evenement effectief beschouwen als drie wedstrijden in één. Niet alleen openen de tenoren van het Belgische rallykampioenschap (BRC) de dans, ze worden ook onmiddellijk gevolgd door de VHC-deelnemers (de historic wagens, die ook worden opgenomen in het Belgische historic-kampioenschap BHC), waarna de deelnemers aan de VHRS (historic wagens voor sportieve regelmatigheidsritten) aan bod komen.

Voor deze categorie VHRS, voorbehouden aan wagens die gebouwd (bodycage) en/of gehomologeerd zijn voor 1 januari 1987, lijkt wat uitleg niet overbodig. Op de wagens wordt geen enkele specifieke uitrusting (rolkooi bijvoorbeeld) opgelegd, de wagen moet enkel beantwoorden aan de wegcode. Een technisch paspoort van de RACB of ASAF is dus niet nodig. Wat de banden betreft, daar zijn de ‘For Racing Only’-producten verboden, enkele banden met de vermelding E of DOT worden toegelaten. Wat de twee leden van de bemanning betreft, die moeten over een helm beschikken om de Regularity Tests (RT) af te werken… en dat is alles!

De Spa Rally is dus een uitstekende gelegenheid om met een historic wagen die dicht bij het origineel staat deel te nemen aan een wedstrijd met naam: “Het is belangrijk er aan te herinneren dat de deelnemers in VHRS helemaal hetzelfde parcours zullen volgen als de rijders in BRC en VHC”, stelt wedstrijddirecteur Robert Vandevorst. “Het enige verschil is dat zij op de chronoritten een gemiddelde snelheid van 65 km/u zullen moeten aanhouden!

Wie schrijft zich als eerste in?

Zich inschrijven voor de Spa Rally 2015 kan via de officiële website www.sparally.com. Meteen wordt een eerste wedstrijdje gestart: wie krijgt de eer zich als eerste in te schrijven? Gokken mag vanaf nu…

Onverhardbanden verboden

Voor de drie categorieën is een onverhard-afstelling compleet overbodig… en zullen de onverhardbanden simpelweg verboden zijn.

Clio R3T European Trophy

De Spa Rally 2015 is ook de start van de Clio R3T European Trophy die door Renault Sport wordt georganiseerd voor zij die met de nieuwe Clio R3T aan de start komen. De auto maakte vorig seizoen een opzienbarend debuut en de rijders zijn vast van plan om over enkele weken bij hun eerste confrontatie met de KP’s in en rond Spa op hun elan door te gaan.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen