× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

20-11-2014

Ford Pinto Cup - Wie zal de eerste kampioen worden ?

Ford Pinto Cup - Wie zal de eerste kampioen worden ?

Koen Verhaeghe, Rudi Catteeuw of Tom Nemegheer, wie van deze drie piloten gaat de 1ste Ford Pinto titel binnenhalen? Na het opstarten van het Ford Pinto Cup kampioenschap begin dit jaar werd duidelijk dat er 11 officiële deelnemers zich hadden inschreven waarvan er uiteindelijk 10 daadwerkelijk de start namen en zich verheugden op dit nieuwe initiatief. 

Er werden 7 rally’s opgesteld waarvan de 5 beste resultaten zouden meetellen voor het kampioenschap, nu we bijna aan de vooravond staan van de afsluitende Rally ( 6uren van Kortrijk ) zijn er nog 3 Piloten in de running voor het kampioenschap. Verhaeghe Koen, Catteeuw Rudy en Nemegheer Tom zullen samen in Kortrijk strijden naar deze titel. 

De eerste 6 Rally’s werden gewonnen door 5 verschillende rijders (Olivier Kurt in Moorslede, Vauterin Thomas in de TBR., Roelens Bart in de ORC, Nemegheer Tom in  Wervik, Catteeuw Rudi in Staden & opnieuw Nemegheer in de Hemicuda). 

Koen Verhaeghe komt door zijn geen opgave, 1 schrapresultaat, 3 podium finishen en 5 superstage punten, aan de leiding in het voorlopige klassement met 123 Punten.
Rudi Catteeuw staat op een voorlopige 2de plaats met 111 punten na 1 opgave (TBR) en 4 podium finishen waarvan 1 overwinning te Staden en 1 schrapresultaat in Wervik en 6 Superstage punten. 
Nemegheer begon tijdens de ORC aan het kampioenschap en had zo al meteen 2 schrapresultaten voor zijn rekening en kon zich dus geen uitschuivers meer veroorloven tijdens de rest van het kampioenschap, momenteel staat Nemegheer na het behalen van 4 resultaten waaronder 3 podium finishen met 2 overwinningen (Wervik & Hemicuda) & 7 Superstage punten op een 3de plaats met 102 punten. 

Met deze 3 kemphanen trekken we dus komend weekend naar Kortrijk om de ontknoping te mogen ontdekken in deze toch wel zeer spannend debuterende kampioenschap!

Wanneer komt wie kampioen...

Verhaeghe

- Bij opgave mag Catteeuw niet meer dan 16 punten en Nemegheer niet meer dan 20 punten scoren. 
- Moet bij finish minstens 22 punten scoren om te laten meetellen en moet 5 punten of meer behalen op Catteeuw en moet minstens 1 punt meer behalen op Nemegheer. 
- Bij minder dan 22 punten enkel kampioen als Catteeuw niet meer dan 16 punten behaald en Nemegheer niet meer dan 20 punten 
- Bij opgave van Catteeuw en Nemegheer altijd kampioen 

Catteeuw

- Minstens 17 Punten behalen als Verhaeghe niet meer dan 21 Punten kan scoren, Nemegheer mag geen 4 punten meer behalen. 
- Bij opgave Verhaeghe minstens 17 of meer punten behalen en Nemegheer mag geen 4 punten meer behalen 
- Bij winst; altijd kampioen ongeacht het resultaat van de andere. 

Nemegheer 

- Minstens 21 punten of meer behalen en moet ook 4 punten meer behalen dan Catteeuw, Verhaeghe mag niet beter scoren. 
- Bij opgave Catteeuw minstens 21 punten behalen, Verhaeghe mag geen beter resultaat behalen. 
- Bij opgave Verhaeghe minstens 21 punten behalen + 4 punten meer behalen dan Catteeuw 
- Bij gelijke stand kampioen omdat hij meer overwinningen heeft behaald. 

Na het weten van hoe en wie er te titel kan binnenhalen is het ook opnieuw uitkijken naar de prestaties van de andere Piloten, o.a. Thomas Vauterin die nog eens aan de start verschijnt en nog een zege wil toevoegen op zijn palmares, ook Koen De Waele wil nog eens bevestigen. Kurt Olivier, Bart Roelens en Rik Vannieuwenhuyse mogen we niet uit het oog verliezen na een jaar vol pech willen deze piloten ook nog eens op het podium eindigen, al zijn er uiteraard daarvoor maar 3 plaatsjes gereserveerd. Van Wanseele zal ook terug van de partij zijn en heeft na een goede Hemicuda Rally toch het goede ritme te pakken. 

Spijtig genoeg moeten we nu reeds melden dat Christof Anckaert niet aan de start zal staan, maar hij zal zeker te bespeuren zijn in en rond Kortrijk en ervoor zorgen dat de Pinto Cup tot een goed einde zal gebracht worden. Hij heeft toch wel een heel mooie basis opgebouwd om volgend jaar er nog een schepje bovenop te doen en zodoende de Cup nog meer kwaliteit en uitstraling te geven. Wie zich geroepen voelt om volgend jaar ook deel te nemen aan deze Cup kan altijd verdere informatie verkrijgen bij Christof zelf. 

Hopend blijven de weergoden de piloten goedgezind en kunnen we allen samen genieten van deze spannende ontknoping in en rond Kortrijk. Wie niets wil missen van deze titelstrijd kan met gratis inkom genieten van dit alles te Kortrijk. De service van de piloten zal te bewonderen zijn op het stationsplein.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen