× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

20-11-2014

Rallyteam Filip Pyck sluit zijn seizoen af in de Rallye du Var

Rallyteam Filip Pyck sluit zijn seizoen af in de Rallye du Var

Het is algemeen geweten dat Filip Pyck met zijn rallyteam altijd open staat voor nieuwe uitdagingen. Na het behalen van de Beligische titel in groep N vorig jaar koos het team voor een programma a la carte in 2014. Dit programma zal afgesloten worden met een deelname aan de Rallye du Var. 

"Het is een wedstrijd die we nog nooit eerder reden. Het wordt mijn 150ste wedstrijd en tevens de grootste uitdaging van mijn 21-jaar lange carriere als rallypiloot." vertelde de koffiehandelaar uit Poperinge ons. "De proeven zijn onbeschrijflijk moeilijk, met veel parcours in het gebergte wat garant staat voor veel blinde bochten en diepe afgronden. Het leeswerk van co-piloot Arne Bruneel zal in deze rally een cruciale rol spelen. Om de moeilijkheidsgraad nog wat op te krikken zijn alle snelheidsproeven verschillend en worden ze tijdens de wedstrijd niet herhaald, en slechts twee passages dienen als verkenning."

Het deelnemersveld bestaat uit 210 moderne wagens en 50 historics, met ondermeer toppiloten als Sébastien Loeb en Francois Delecour. Ook worden een aantal cups gereden in deze wedstrijd zoals Peugeot 208,Opel Adam. Zeker niet te vergeten zijn de talrijk aanwezigelokale piloten die het parcours op hun duimpje kennen.

"We gaan er in de eerste plaats naartoe om ons goed te amuseren, zonder een bepaald eindresultaat voorop te stellen. We nemen ons voor te genieten van de wedstrijd en zo weinig mogelijk op de tabellen te kijken, want onze parcourskennis is miniem en de concurrentie bikkelhard. De voorbereidingen voor de oversteek zijn alvast in volle gang, onze vaste servicecrew Pevatec zal ervoor zorgen dat de wagen tip top in orde staat voor en tijdens de wedstrijd en onze trouwe supporters zijn alvast op en top georganiseerd om met een twintigtal man mee af te reizen naar het zuiden om ons een hart onder de riem te steken. Zelfs Freddy Loix die er ter plaatse woont heeft bevestigd dat hij voor ons komt supporteren! Een goede sfeer en ambiance verzekerd dus. We kijken er alvast geweldig naar uit! Op naar  Saint-Maxime voor de Var Rally op 28/29 en 30 november!"

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Verwante artikelen