× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto MR Group http://www.daviddesign.be

01-11-2014

Wedstrijdverslag - Condroz - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - Condroz - Chris Van Woensel

De Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Belgian Rally Championship 2014, was van erg korte duur voor Chris Van Woensel en Rik Snaet. Na een kanontijd op de eerste klassementsproef, ging het mechanisch mis op de proef van Ombret-Strée.

"Zoals ik deze week al gemerkt had, stond de Subaru veel scherper na de revisie in Engeland. Op de eerste proef klokten we een 5de tijd, amper 5"1 achter Petter Solberg, met een veel jongere Citroën C4 WRC. Op de tweede proef, niet meteen mijn lievelingsproef, waren we opnieuw op weg naar een prima chrono tot ik 1 km voor de finish problemen kreeg met de stuurbekrachtiging. Eerst waren er kleine haperingen te voelen en daarna viel de stuurbekrachtiging volledig weg. Ondertussen was er onder de motorkap een brandje uitgebroken, maar dat konden we zelf niet zien. Blijkbaar waren de vlammen goed te zien onder de wagen en sloegen ze ook uit de velgen. Gelukkig stond er een baanpost met een brandblusser klaar bij de finish om het vuur te blussen. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn mocht het gebeurd zijn midden op de proef..."

De oorzaak van de brand onder de motorkap van de Yokohama Subaru werd snel gevonden.

"Blijkbaar zat er een heel klein lek in de olieleiding van de stuurbekrachtiging. Toen we de motorkap openden, zagen we de olie eruit spuiten. Die olie is op de hete mechaniek beginnen branden. Brute pech, maar de schade is wel aanzienlijk, want de bekabeling en andere leidingen zijn deels gesmolten door de hitte..."

Yprauto
MR Group

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen