× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Group http://www.daviddesign.be Yprauto

29-10-2014

Preview - Condroz Rally - Chris Van Woensel

Preview - Condroz Rally - Chris Van Woensel

Het zijn drukke dagen bij Banden Van Woensel door de winterwissel, maar natuurlijk staat Chris zaterdagochtend aan de start van de Condroz Rally in Hoei, de slotmanche van het Belgisch rallykampioenschap. De Yokohama Subaru Impreza WRC van Chris Van Woensel en Rik Snaet zal in topvorm aan de start komen.

"In de East Belgian Rally merkten we dat de motor water begon te verbruiken. Omdat de mechaniek aan zijn kilometers was, hebben we beslist om nog voor de Condroz de wagen te laten reviseren bij Autosportif in Engeland. Om alles tijdig klaar te krijgen, zijn twee mecaniciens, Rudy en Johan, met onze Subaru naar Engeland geweest om ter plaatse de motor, versnellingsbak en differentiëlen terug in te bouwen. Ter plaatse werd op een verlaten vliegveld gecontroleerd of alles in orde was. En, ik kan zeggen dat het verschil duidelijk te merken is. De wagen is veel scherper dan in Sankt-Vith."

Het parcours van de Condroz Rally is dit jaar flink gewijzigd. "Het is als piloot altijd interessant om nieuwe situaties voorgeschoteld te krijgen. Behoudens een heel slecht stuk onverhard, bevalt het parcours me wel. Zelfs als het droog blijft dit weekend, zal het verraderlijk zijn, want onder de bomen blijft het traditioneel toch vochtig."

Het startveld in Hoei is indrukwekkend, maar Chris Van Woensel mikt toch op een goed resultaat. In elk geval is het startnummer 17 een extra motivatie.

"Vorig jaar stonden we derde toen ik moest opgeven door mechanische pech en elk jaar draaien we vooraan mee in de Condroz. Als je dan nr. 17 krijgt, achter piloten die maar één wedstrijd per jaar rijden, dan is dat zeker een extra motivatie om zondag weer in de kopgroep te kunnen starten. Dat startnummer is toch een nadeel, want de 15 wagens voor ons gooien bij het couperen veel modder op de baan. We zullen serieus moeten aanvallen om in de top 10 te finishen, maar ik mik nog hoger...

 

MR Group

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen