× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto MR Group http://www.daviddesign.be

07-09-2014

Wedstrijdverslag - Omloop van Vlaanderen - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - Omloop van Vlaanderen - Chris Van Woensel

"Niet op onze waarde geklopt"

Na hun overwinning in de Rally van Staden, kwamen Chris Van Woensel en Rik Snaet vol vertrouwen aan de start van de ConXioN Omloop van Vlaanderen. De wedstrijd leverde echter niet het verhoopte resultaat op voor de Yokohama-formatie.

Van bij de start was al duidelijk dat Chris Van Woensel niet het maximum uit de Impreza WRC S5 kon halen. Na twee keer een 11de tijd reed de Subaru voor de eerste keer het servicepark in Roeselare binnen. Daar ontdekte Chris dat er iets mis was...

"Ik begreep het niet. Op De Ruiter reed ik een goede proef, maar toen we bij de finish de tijden zagen, begreep ik er niets van. We verloren 9" op Loix, maar vooral 5" op Andy Lefevere, waarmee we normaal moesten kunnen rivaliseren. Op de tweede proef maakte ik zelf een klein foutje, maar opnieuw viel de tijd tegen. Na de finish zag ik dat het reservoir van de watersproeier die de inlaattemperatuur moet koelen nog vol zat. De sproeiers werkten niet, waardoor we zeker 30 pk misten. Er was dus een duidelijke oorzaak voor de mindere tijden."

Vanaf dat moment werd getracht om het probleem op te lossen, maar dat bleek niet mogelijk tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk strandde Chris op de 10de plaats.

"We hebben uit respect voor onze sponsors de wedstrijd toch uitgereden. We zijn niet op onze waarde geklopt, maar we zijn wel voluit gegaan. In het begin probeerde ik de verloren tijd te compenseren door nog een fractie later in de remmen te gaan, maar dat loste niets op. Je gaat dan forceren en minder vloeiend rijden. Daardoor miste ik nog een rempunt zaterdagochtend. Uiteindelijk zijn we op de 10de plaats geëindigd in een erg sterk startveld. In de East Belgian Rally zullen we revanche nemen!"

Yprauto
MR Group

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen