× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

15-08-2014

Chris Van Woensel wint Rally van Staden - Compleet verslag van de wedstrijd

Chris Van Woensel wint Rally van Staden - Compleet verslag van de wedstrijd

Men had veel regen voorspeld voor de rally van Staden, maar uiteindelijk was er vooral een regen aan opgaves... Qua nattigheid viel het uiteindelijk nog mee. Tim Van Parijs, of moeten we nu De Bock zeggen, profiteerde van de droge start en was na 3 proeven de eerste leider. Halverwege koers zag het klassement er echter totaal anders uit... Van Parijs kreeg pech, Verschueren tot dan nog tweede ging van de baan en zo kwam Chris Van Woensel aan de leiding.

De bandenhandelaar uit Schriek kwam niet naar Staden voor een zondagswandeling, dat bewees hij nog door op de laatste proef de scratch te draaien. Van Woensel schonk co-piloot Rik Snaet de thuiszege en kan zo met belangrijke wedstrijdkilometers beginnen aan de tweede seizoenshelft. "De East Belgien en de Condroz staan al zeker op het programma, mogelijk rijden we ook nog de Omloop maar dat is nog niet beslist." verdelde de winnaar na de wedstrijd.

Na Van Woensel leek de 2de plaats te gaan naar Claude Bal in de Lancer EVO X. Bal had bij het ingaan van de laatste proef een ruime voorsprong op de Octavia WRC van Bart Maes, maar het mocht blijkbaar niet zijn voor de garage houder uit Pittem. Hij moest (opnieuw) opgeven met een mechanisch defect en zag zo een podiumplaats verloren gaan. 
Van deze opgave konden Bart Maes en Bert Coene profiteren, zij werden respectievelijk 2de en derde. Voor Bert Coene bleef het nog lang heel spannend. Zowel Patrick Snijers als Dirk Vermeirsch maakten ook nog kans op die podiumplaats. Snijers moest opgeven met motorproblemen en Vermeirsch sukkelde met remproblemen. Een opsteker voor Bert Coene nadat hij eerder reeds vele malen in de steek werd gelaten door de mechaniek.

Cracco sr kwam in Staden de WRC banden testen op zijn Ford Fiesta R5, dit in aanloop naar de WRC rally van Duitsland volgende week. Hij sloot meteen ook de top 5 af.

Van Bert Cornelis (sortie), Paul Lietaer (mech), Lorenzo Bossu (sortie), Kurt Braeckevelt (mech), Steve Becaert (mech) was ondertussen ook al geen spoor meer in het klassement.

Bij de historics was het Stefaan Stouf die de beste start nam, op de hielen gevolgd door Tobi Vandenberghe. Na 4 kp's nam de Opel piloot de leiding over en kon ook de wedstrijd winnen met 40 seconden voor op de Escort van Stouf en meer dan 2 minuten op de Porsche van Lievens. In het algemene klassement werd Vandenberghe zesde.

De top 10 werd afgesloten door Stefaan Stouf, Thierry Cokelaere, Hans Depla die de F2 won en Stefaan Tjoens die als 10de algmeen de div 1-2 won. In die div 1-2 had Tsjoens 40 seconden voor op Lannoo en bijna 10 minuten op de Clio van Degeytere.

resultaten

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen