× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
herstellen smartphone tablet

27-07-2014

Filip Pyck bestraft na GEKO Ypres Rally

Filip Pyck bestraft na GEKO Ypres Rally

Na analyse van de brandstofstalen die genomen werden tijdens de Geko Ypres Rally, werden twee piloten door het College van Sportcommissarissen bestraft wegens potentiële non-conformiteit met artikel 252-9 Annex J van 2014. Vitaliy Pushkar kreeg een tijdstraf van 1 minuut en een boete van 2.500 €. Pushkar tuimelt van de 16de naar de 19de plaats. Filip Pyck kreeg een straftijd van 2 minuten en een boete van 2.500 €. Onze landgenoot zakt daardoor van de 13de naar de 17de plaats.

Filip Pyck reageerde via facebook op deze straftijd en annex boete: "Hadden we er nog een voordeel bij gehad... Enkel een foute levering van de leverancier en niets te maken met extra pk's, zoals we zouden zeggen "Rally is fun"... 
Sinds vorig jaar na Tielt zijn we overgestapt van biobenzine naar een gehomologeerde benzine, in Ieper kregen we inderdaad een controle en die was niet conform, na overleg met de leverancier is er een foute levering gebeurt. Hierbij dank aan de leverancier voor de toegeving van de verkeerde benzine, en hierbij blijven we verder werken met onze leverancier.
"

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen