× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto MR Group http://www.daviddesign.be

28-06-2014

Joachim Wagemans met een Ford Fiesta R5

Joachim Wagemans met een Ford Fiesta R5

"De GTC Rally is mijn thuiswedstrijd"

Twee weken na de Rally van Ieper staat de topwedstrijd van het Nederlands kampioenschap, de GTC Rally, op het programma van Joachim Wagemans. Voor de 19-jarige piloot uit Kapellen is de GTC Rally, ook wel gekend als de "Nacht van Achtmaal", zijn thuisrally en voor die gelegenheid heeft Joachim een mooie verrassing in petto. Joachim Wagemans zal op vrijdag 4 juli in Etten-Leur van start gaan met een Ford Fiesta R5, de eerste R5 die te zien zal zijn in een Nederlandse rally.

Joachim Wagemans maakte meteen na zijn 18de verjaardag en het behalen van zijn rijbewijs de overstap van karting naar de rallysport. In 2013, zijn debuutjaar, koos de jonge piloot uit Kapellen meteen voor een internationaal programma met een Ford Fiesta R2.

"Als sportman heb ik de ambitie om door te stoten naar het Wereldkampioenschap, dus was het belangrijk om meteen wedstrijden in het buitenland te rijden. Ik reed wedstrijden in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg en natuurlijk België, met als hoogtepunt in de tweede helft van het seizoen een kennismaking met het Wereldkampioenschap in Duitsland en Frankrijk. Om me voor te bereiden op een internationale carrière was het belangrijk om zuiver op notes te rijden," vertelt Joachim die pas aan zijn tweede seizoen in de rallysport bezig is.

Na een ongelukkige Rally van Ieper, waar een goed resultaat verloren ging door een afgebroken krik, concentreert Joachim zich op de rest van zijn internationale leerschool, met binnenkort opnieuw een deelname aan de WRC-wedstrijd in Duitsland. In de GTC Rally zal Joachim zijn debuut maken met een Ford Fiesta R5 van J-Motorsport. Het is de eerste keer dat een R5 aan de start komt in Nederland. De Ford Fiesta R5 is in elk geval een erg competitieve wagen, want in Ieper behaalde J-Motorsport een prachtige 2de plaats algemeen met de Ford op Europees niveau, een niveau waar de GTC Rally naar streeft...

"De GTC Rally lijkt me ideaal om mijn debuut te maken met de Ford Fiesta R5. Het is een lange, zware rally, maar dat schrikt me zeker niet af. Mijn fysieke conditie is mijn kracht, want ik train al jaren onder leiding van Marc Herremans," vertelt Joachim, die niet toevallig vorig jaar tijdens de befaamde "Nacht" heel wat snellere piloten het nakijken gaf. "De proeven van de GTC Rally bieden een constante grip, wat goed is om de wagen beter te leren kennen en de grenzen en rempunten te verleggen. Natuurlijk is het niet mijn bedoeling om te rivaliseren met de WRC's van Bob de Jong of Edwin Schilt. Ik wil tijdens de wedstrijd het ritme verhogen en de wagen onder de knie krijgen. Gelukkig kan ik daarvoor rekenen op de ervaring van Fred Miclotte, de teambaas van J-Motorsport. Zijn ervaring is een grote troef om deze fantastische uitdaging tot een goed einde te brengen."

Afspraak vrijdagavond 4 juli in Etten-Leur voor het grote debuut van Joachim Wagemans aan het stuur van de Ford Fiesta R5. De GTC Rally gaat om 19h van start en de eerste etappe wordt om 3u de volgende ochtend afgesloten na 8 uitdagende klassementsproeven. Op zaterdag 5 juli volgen vanaf 14u nog 8 proeven, waarna de winnaar in Etten-Leur wordt verwacht omstreeks 20u.

Yprauto
MR Group

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen