× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

01-05-2014

Hans Depla kiest voor Clio R3 van Bjorn Renier om seizoen af te werken

Na de recente problemen met de Reanult Clio R3 (2x cardanbreuk) en de aanhoudende discussie’s met de eigenaar heeft het team van Hans Depla besloten de samenwerking stop te zetten. "Daardoor waren we genoodzaakt om uit te kijken naar een competitieve wagen om het seizoen af te werken", aldus Hans. "Lang hebben we niet moeten zoeken... onze tuner Pevatec zocht meteen voor een oplossing.

Bij Pevatec zijn ze momenteel bezig met het bouwen van een nieuwe Clio R3 voor Bjorn Renier. "Ik speelde al met het idee om mijn Clio ook te gaan verhuren, door deze overeenkomst met Hans kan ik de wagen meteen een stuk competitiever maken. De motor zal meer vermogen en koppel hebben en vooral ophanging zal top zijn en de Clio zal sneller gemaakt worden dan voorzien..." wist Bjorn ons te vertellen. "Hierdoor zullen wij echter nog een tijdje met de Groep N Clio rijden. De TBR rally, de GEKO Rally van Wervik, het Criterium Omloop van Vlaanderen en de Rally van Kortijk blijven normaal op de planning. Om toch eens met de nieuwe te rijden denkel we aan RS Tournai en mogelijks ook de Hemicuda of een andere rally."

Helaas zal deze niet klaar zijn voor de TBR rally. De TBR rally komt echter niet in gedrang voor Hans Depla...
"We komen er aan de start met de Renault Clio groep A waar we een aantal jaar geleden ook een paar wedstrijden meer reden, en mooie resultaten behaalden. Het is de bedoeling dat de nieuwe R3 race klaar is met de ORC rally, deze rally gebruiken we dan als testsessie voor komende ypres rally. Deze jubileum editie van de rally van Ieper hebben we onlangs ook toegevoegd aan ons programma. Maar eerst concentreren we ons  op onze thuisrally de TBR rally. Daar willen we de ontgoocheling van recente rally van Tielt doorspoelen met een knap resultaat...we mikken op een top 10 plaats algemeen en gaan natuurlijk voor klassewinst. Afspraak op zondag 11 Mei !"
 

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Verwante artikelen