× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be Autostal Duindistel

28-04-2014

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - Chris Van Woensel

Wedstrijdverslag - Rallye de Wallonie - Chris Van Woensel

Met 11 WRC's aan de start beloofde de Rally van Wallonië een spannende wedstrijd te worden. Drie dagen lang reden Chris Van Woensel en Rik Snaet op de limiet van hun Subaru Impreza WRC S5, met een knappe vijfde plaats als bekroning. 

De showproef vrijdagavond op de Citadel in Namen werd door duizenden enthousiaste fans gevolgd. Op de technische proef miste de Yokohama Subaru zijn start alvast niet, want Chris klokte de vijfde tijd. Zaterdagochtend rukten Chris en Rik zelfs op naar de derde plaats, om de eerste lus af te sluiten als vierde op 13"9 van de leider.

"Het gaat wel verschrikkelijk hard vooraan. We zitten nog met 8 piloten binnen de 23 seconden. Het was op sommige proeven verrassend glad, ondanks het droge weer. Ik denk niet dat we veel harder kunnen," vertelde Chris.

Na de volgende lus was Chris gezakt naar de 6de plaats, maar op amper 4" van de vierde plaats. De tweede dag, na 13 proeven, werd afgesloten op de 7de plaats, maar nog steeds binnen de minuut van de eerste plaats.

"We hebben ongelofelijk hard gereden vandaag. Ik zit echt aan de limiet van onze Subaru. We hebben vanaf de start op 100% gereden. We konden onze tijden niet meer verbeteren, terwijl de mannen met de modernere WRC's blijkbaar hun tijden wel konden verbeteren. Sommige proeven lagen bepaalde WRC's blijkbaar beter. Zo waren we meestal sneller dan Bob De Jong, maar in Vedrin was hij altijd een paar tellen sneller."

Zondag bleven Chris en Rik foutloos het maximum uit de Impreza WRC S5 halen. Ze rukten op naar een bijzonder mooie vijfde plaats met de oudste WRC van het startveld.

"Door het droge en zonnige weer bleven de verschillen klein. In vloeiende en snelle bochten konden we gelijke tred houden, maar in de hernemingen moest onze Subaru het afleggen tegen de modernere en meer geëvolueerde WRC's. Ik ben heel tevreden met deze vijfde plaats, want ik weet dat we nergens tijd hebben laten liggen."

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be
Autostal Duindistel

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen