× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Yprauto MR Group http://www.daviddesign.be

28-04-2014

Steven Dolfen maakt positieve balans op na 3 wedstrijden met Peugeot 206 RC

Steven Dolfen maakt positieve balans op na 3 wedstrijden met Peugeot 206 RC

Steven Dolfen: "Toen we voor aanvang van het seizoen bekend maakte de overstap te maken naar het BK met een Peugeot 206 RC waren er nogal her en der twijfels over de competitiviteit van wagen en piloot. Eenmaal weg van rond de kerktoren zouden we wel eens ferm belachelijk gemaakt kunnen worden door de jonge en minder jonge garde in het BRC. Daarom zijn we nederig en stil gebleven tijdens de start van het BK. Ook nu gaan we de straffe uitspraken sparen want als we ergens van onder de indruk zijn , is het wel door het niveau verschil die we mochten ervaren. Twee kleine foutjes op 1 kp en het kost je direct 10 plaatsen op de tabellen , indrukwekkend !
voorbereiding , een ervaren co , een sterk service team... Het is echt nodig wil je een rol van betekenis  spelen..."

De Haspenhouw rally was een eerste serieuze proef met enorm moeilijke weersomstandigheden. Desondanks leek daar al een top 10 plaats algemeen en klasse winst in de maak toen de motor 3 kp's voor het einde de geest gaf... 
We bleven er rustig onder en trokken ons op aan het feit dat de rechtstreekse concurrentie de handen vol had met ons. Hendrik en zijn team stoomden de 206 klaar voor de TAC Rally waar we opnieuw vriend en vijand konden verbazen met enkele sterke chrono's tijdens de openingsronde. Een normtijd die totaal geen steek hield en later wel nog zou gecorrigeerd worden gaf toen een vertekend beeld van het klassement maar ook daar lachte de top 10-15 ons toe en stonden we al minuten los in de klasse. Op KP 7 sloeg helaas het noodlot terug toe. Een motorsteun begaf en om verdere schade te vermijden gooiden we ook toen de handdoek in de ring. Dat was toen wel een mentaal moeilijk moment want in een kampioenschap zonder schrap resultaten weet je dat het dan al erg moeilijk word. Maar door vrienden en familie die ons toch door dik en dun steunen gingen we de uitdaging aan om naar de Wallonie te trekken ! Een onvergetelijke ervaring zou blijken, met een al even goed resultaat na 2 dagen wedstrijd. Helaas was de 3 de dag er toen teveel aan. Daar brak een aandrijfas bij de start van de eerste KP op zondag. Ook hier eenzelfde verhaal, riant op kop in de klasse RC3 en algemeen konden we circa rond de 25 - 30 plaats aangekomen zijn. Als debutant in de Wallonie... een meer dan bevredigend resultaat. En enkele mooie chrono's tussen de De Cecco's en de Croes'kes van dit land ... Het doet wat met mens en team. 

Had de ideale wereld bestaan, maar die bestaat niet. Kon onze situatie er eigenlijk moeilijk beter uitgezien hebben. Maar het wat het is en ons vertrouwen in het team van Hendrik Debackere heeft door deze problemen geen enkele schade opgelopen. Integendeel, we sluiten onze rangen, laten Bocholt aan ons voorbij gaan en zetten nu alles op de Geko Ypres rally waar we opnieuw van de partij zullen zijn en gaan bevestigen van al het gene we tot dusver hebben getoond.

 

Yprauto
MR Group

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen