× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be Optiek Vanneste Hooglede Izegem

09-04-2014

Wedstrijdverslag - Terre de Causses - BMA


Terwijl de TAC Rally, de tweede manche van het Kampioenschap van België, voor de deur staat, nam team BMA van Bernard Munster deel aan de openingswedstrijd van het Frans onverhardkampioenschap, de 19de Rallye Terre des Causses, afgelopen weekend verreden in de Midi-Pyreneeën. De na een zwaar ongeval vorig jaar volledig nieuw opgebouwde Subaru Impreza 555 Gr.A van Alain Deveza en Guy Tezenas was opnieuw van de partij, vastbesloten om het publiek te vermaken.
 
 « Voor ons was het in de eerste plaats een wedstrijd om terug in het ritme te komen op vier wielen, » vertelt Alain Deveza. « De richtlijnen van BMA waren duidelijk: de pas heropgebouwde wagen heelhuids aan de finish brengen ! We hebben tijdens de eerste dag geen risico’s genomen, temeer omdat onze nota’s niet perfect waren. We waren heel tevreden met de 7de plaats na de eerste dag. Zondag hebben we het tempo verhoogd en de show verzorgd voor de toeschouwers ! Door wedstrijdfeiten en pech van sommige anderen, rukten we op naar de 5de plaats bij de finish. Een prima resultaat. »
 
Want, het moet gezegd, het Kampioenschap van Frankrijk op Onverhard blijft enorm veel succes kennen, wat zich vertaalt in een sterk startveld met een reeks topwagens. « In de Terre des Causses stonden er 7 of 8 WRC’s aan de start en men mag niet vergeten dat onze Subaru Impreza Gr.A al van 1997 dateert, » vervolgt Alain Deveza. « Een top 5 behalen in die omstandigheden is een geslaagd begin van het seizoen ! Zoals we het gewend zijn van BMA, kende de wagen niet het minste probleem. Fantastisch !»
 
Na een regionale wedstrijd afgelopen weekend, zal Alain Deveza van 17 tot 24 mei opnieuw voor het team van Bernard Munster rijden in de Historic Rally van Marokko. « We gaan er ons in de eerste plaats amuseren, wat natuurlijk niet belet dat we mikken op een goed resultaat. 2de, of zelfs 1ste, zou ons wel bevallen…, » lacht Deveza. De afspraak is alvast gemaakt…

Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Trefwoord(en)

Verwante artikelen