× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact

☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

21-03-2014

2014: Christophe Merlevede verder met (nieuwe) BMW M3 E30

2014: Christophe Merlevede verder met (nieuwe) BMW M3 E30

Vorig jaar maakte Christophe Merlevede een geslaagd debuut in de rallysport. De bandenverkoper (www.mlv.be) uit Reningelst debuteerde in de Rallysprint van Moorslede met een BMW M3 E30. "Voor mij is deze wagen al van kindsbeen een droom, het was voor mij dan ook uitgesloten dat ik met een andere wagen ging koersen,” vertelde Christophe ons.

Christophe reed met de M3 enkele mooie resultaten in 2013, maar eind vorig jaar ging hij op zoek naar een andere kas voor zijn wagen. "De kas waarmee ik reed dient grondig en dringend aangepakt te worden. Ik zocht een andere kas, maar de losse onderdelen van dit type M3 zijn heel duur. Snel kwam ik bij Charles Schmid terecht die nog een M3 te koop had. Het was zeker niet mijn bedoeling om een tweede wagen te kopen, maar uiteindelijk leek dit toch de beste oplossing… Een M3 E30 behoudt toch zijn waarde (lacht)."

De wagen werd door Charles volledig heropgebouwd. Charles bouwde deze auto destijds volledig volgens GR.A specificaties en het resultaat mag gezien worden. De auto was pas de vrijdag voor Moorslede klaar. "Veel heb ik niet kunnen testen voor Moorslede en jammer genoeg konden we ook maar 2 ronden rijden. Een electronica probleem deed ons halverwege koers opgeven… 
Er is wel nog wat werk aan de afstelling, iin snelle waaiers is de andere M3 momenteel stabieler. Dit is gewoon kwestie van de juiste afstelling te vinden,maar qua vermogen is de nieuwe zeker een pak beter!

Wat er met de andere wagen gebeurt zien we wel..

Christophe is gepassioneerd door dit type M3, hij droomt ook luidop dat men ooit een klasse in het leven zal roepen met wagens uit deze generatie. "Waarom niet? Voor mijn generatie zijn dit historics!
Ik heb nooit een Escortje weten koersen, ik werd groot met de M3, de Sierra Cosworth, de Lancia Integrale, … noem maar op. Het zou wat geven (lacht)!
"

Het programma voor 2014 staat nog niet volledig vast, er zullen enkele koersen a la carte gekozen worden.

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen